Tim „Saga“ odnio pobjedu u JGL-ovom pravnom slučaju

U sali Senata Sveučilišta u Rijeci održana je dodjela nagrada sveučilišnog case studyja Realizator 2019. u kojemu je treću godinu zaredom sudjelovala i naša kompanija. Kolegice iz Ureda za pravne poslove i intelektualno vlasništvo studentima su, u ovoj ediciji natjecanja započetoj tijekom listopada 2019., predstavile pravni slučaj pod nazivom "Zaštita prava intelektualnog vlasništva: zaštita interesa na teritoriju Kine za uspješni plasman proizvoda" za kojeg se opredijelilo ukupno pet timova od kojih su njih četiri predala rješenja.

Finale natjecanja odnosilo se na nagrađivanje najboljih svakog od šest poslovnih slučajeva koliko ih je sudjelovalo u Realizatoru 2019., pa je tako 40 studenata raspoređenih u 18 timova primilo novčane nagrade u iznosu od 3.000 kuna za prvo, 2.000 kuna za drugo te 1.000 kuna za treće osvojeno mjesto. Pobjednički tim JGL casea bio je "Saga", drugo mjesto je pripalo timu "150-300", a treće studentima ujedinjenima pod imenom "Idegas". 

"Pobjednički tim nas je osvojio sveobuhvatnim i najdetaljnijim pristupom rješavanju našeg poslovnog slučaja koji je predstavljao izazov i za nas same, a posebno imajući u vidu da je riječ o prvom pravnom slučaju na natjecanju Realizator, kao i činjenici da članovi pobjedničkog tima nisu s Pravnog, već s fakulteta Biotehnologije.", naglasila je Rafaela Bačić Milun, voditeljica Ureda.

Inače, studentsko case study natjecanje Realizator, čiji je organizator i idejni pokretač Zaklada Sveučilišta u Rijeci, dokazano je primjer dobre prakse koji na inovativan način povezuje sveučilišnu i poslovnu zajednicu. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima, studenti dobivaju mogućnost primijeniti stečeno znanje i razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Uz edukativnu i mentorsku podršku, mladi istražuju, formiraju i prezentiraju inovativna rješenja na zadani izazov dok bogati popratni program potiče umrežavanje i stvaranje poslovnih poznanstava.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.