Timska akcija JGL-ovaca za smanjenje utjecaja na okoliš

Zanimljiva diskusija na temu "Trgovanje zelenom energijom kao mehanizam poticanja izgradnje OIE" u organizaciji HRPSOR-a održana je u Novinarskom domu u Zagrebu krajem ožujka. Brojni sudionici, stručnjaci i praktičari u uvodu su obradili teme važnosti poticanja OIE, metodologije utvrđivanja podrijetla električne energije, kao i prenijeli iskustva s certifikatima i perspektive razvoja sustava jamstva podrijetla električne energije.

Mnogi primjeri dobre prakse u gospodarstvu dokazali su kako je posjedovanje zelenih certifikata najčešće dio šire politike odgovornosti i težnje prema održivosti poslovanja. Nakon uvodnih izlaganja održan je okrugli stol koji je moderirala Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a, a na kojemu je među ostalima sudjelovao i Dalibor Starčević, voditelj tehničke podrške JGL-a. Starčević je tom prilikom opisao najvažnije aktivnosti koje JGL poduzima kako bi što je moguće više smanjio svoj utjecaj na okoliš te posebno istaknuo aktualnu akciju "Upali zeleno ovaj mjesec" koja se u JGL-u provodi povodom uvođenja sustava ISO 50001.

Kako bi svi zaposlenici bili uključeni u proces neprekidnog poboljšavanja sustava upravljanja energijom, u JGL-u se tijekom travnja posebno promovira učinkovito korištenje električne energije. Kroz poticanje i razvijanje aktivnosti, kao i pozitivnih stavova, vrijednosti i ponašanja u odnosu na okoliš i njegovu zaštitu, JGL nastoji dati doprinos općem podizanju svijesti o potrebi očuvanja okoliša i prirode u svim oblicima gospodarskog i društvenog djelovanja.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.