Tiskan edukativan priručnik i DVD o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora

U sklopu programa radionica na temu "More je živo" Društva za ekološka istraživanja Paks, koje već dugi niz godina djecu diljem Hrvatske aktivno upoznaje s bogatstvom Jadranskog mora, tijekom 2011. godine tvrtka JGL podržala je provođenje multidisciplinarnoga nastavnog projekta "Edukacija djece predškolske i školske dobi u Hrvatskoj o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog podmorja" na Kvarneru.

Zahvaljujući istom, više od 500 učenika od 1. do 6. razreda te dvjestotinjak predškolaca iz Rijeke, Kostrene, Opatije i Lovrana tijekom proteklih je mjeseci dobilo nova znanja o bogatstvu i vrijednostima podmorskih staništa Jadrana, ali i potrebi njihova očuvanja i zaštite. Paralelno s radionicama, a radi dodatnog oplemenjivanja čitavog projekta, članovi Društva aktivno su radili i na izradi pomoćnih nastavnih sredstava - edukativnoj knjižici i DVD-u koji su, nakon pozitivnog mišljenja Uprave za zajedničke programe Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agencije za odgoj i obrazovanje, tiskani tijekom siječnja 2012. godine.

Spomenute edukativne materijale namijenjene odgajateljima, učiteljima i profesorima Udruga Paks u narednom razdoblju namjerava besplatno podijeliti svim školama u Republici Hrvatskoj, a njihovu distribuciju provesti uz pomoć županijskih voditelja koji bi odgovorne osobe u školama unaprijed obavijestili o vrijednosti materijala.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.