U ekološko-edukativnoj akciji sakupljena četiri kubika smeća

Četiri kubika krupnog otpada sakupljenog u podmorju i priobalju južne obale otoka Krka rezime su druge edukativno-ekološke akcije "Za čiste plaže i čisti nos! Aqua Maris" koju su 14. lipnja proveli zaposlenici JGL-a. S ciljem izgradnje svijesti o važnosti zaštite Jadranskog mora i pod motom "Vratimo moru dio onoga što nam daje!", dvadesetak je zaposlenika hvalevrijednu inicijativu provelo u uvalama smještenima između Punta i Stare Baške.

U četverosatnoj ekološkoj akciji "pročešljano" je morsko dno i obala desetak plaža, a sakupljeno štošta - od boca, limenki, suncobrana, stiropora, vrećica, mreža, plastičnih lavora pa sve do odbačenih sandala, tenisica ili automobilskih guma koje su iz podmorja izvukli ronioci.

S obzirom na to da je poslovanje tvrtke usko povezano s ljekovitošću čiste, prirodne morske vode, JGL ovakvim društveno korisnim djelovanjem okolišu želi vratiti djelić onoga što od njega uzima, ali i podići ekološku svijest zaposlenika, kao i ostalih korisnika mora. U tu su svrhu angažirane dvije jedrilice, od kojih je jedna Aqua Maris, a uz podršku i pomoć TZ-a Punat i Marine Punat volonterima je osigurano i plovilo "Sv Florijan" koje je pogodno za prilaz plažama. Za primjereno zbrinjavanje prikupljenog otpada pobrinuli su se djelatnici Komunalnog društva "Črnika".

JGL ovakvim akcijama dokazuje da brine o zajedničkom dobru te pokazuje da je svijest o očuvanju ekološkog sustava i njegovih ljepota potrebno kontinuirano razvijati, što je potvrdio i Branko Karabaić, direktor TZ-a Punat.

"S obzirom na to da Punat živi za turizam i od turizma, ekološke su akcije uvijek dobrodošle! Sve ekološke akcije smatram hvalevrijednima, pa tako i trud i želju tvrtke JGL da ukaže na činjenicu da su more i njegovi stanovnici pod stalnim pritiskom onečišćenja s kopna. Kamo sreće da ovakvih tvrtki ima više, počevši od lokalnih pa do tvrtki iz unutrašnjosti Lijepe Naše."

Akcija "Za čiste plaže i čisti nos! Aqua Maris" u samom nazivu ističe naziv poznate JGL-ove linije prirodnih preparata na osnovi morske vode iz Jadrana za zdravlje uha, grla i nosa. Zahvaljujući brendu Aqua Maris, tvrtka se prošle godine našla na visokom trećem mjestu svjetskih proizvođača preparata u kategoriji nasal saline.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.