U natjecanju „More je živo“ sudjelovalo 1.370 učenika

Svečanom dodjelom nagrada na Odjelu za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu završeno je drugo natjecanje što ga naša tvrtka i Udruga PAKS, u sklopu interdisciplinarnog projekta "More je živo", provode po osnovnoškolskim i predškolskim ustanovama diljem Hrvatske i to kroz radionice u kojima djeca dobivaju mnoštvo znanja o očuvanju i zaštiti Jadranskog mora i podmorja. Ove je godine natjecanju pristupilo čak 1.370 učenika iz 65 hrvatskih osnovnih škola.

Mlađi osnovnoškolci svoja su znanja pokazali stvarajući zanimljive likovne uratke na temu "morske livade na dnu Jadrana", dok su oni stariji na testu pokazali zavidno znanje o živom svijetu koji krije Jadran. Ipak, pobjednika u odmjeravanju znanja bilo je puno lakše odabrati od najboljega slikarskog talenta - komisija koju su činili predsjednica Udruge Paks, dr. sc. Maja Novosel, akademska slikarica Diana Sokolić te akademski slikar, ujedno i predsjednik komisije, Dino Trtovac, izdvojila je stoga čak dvanaest najboljih likovnih radova s prekrasnim morskim pejzažima.

Važnost projekta "More je živo" i ovog je puta prepoznalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a temeljem pozitivnoga stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje. Također, i ove su godine najboljima dodijeljene vrijedne nagrade i priznanja. Pobjednici iz viših razreda osigurali su si posjet Oceanografskom institutu u Monaku te u Marinelandu kraj Nice ne bi li se ondje upoznali i s raznolikim morskim svijetom Azurne obale. Za one pak mlađe slijedi jednako zabavan put u Pulu u pratnji roditelja na trodnevnu radionicu o biologiji mora "Plava škola" u pulskom akvariju. Drugonagrađeni učenici na dar su dobili zanimljivu knjigu o morskim organizmima iz Jadrana, a trećeplasirani JGL-ove poklon-pakete.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.