U Osijeku otvorena Bolnica za medvjediće

ProjektBolnica za medvjedićeveć godinama vode studentske udruge EMSA (Europska medicinska studentska asocijacija) i SSHLZ (Studentska sekcija Hrvatskog liječničkog zbora) koje djeluju pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a održan je 1. lipnja 2012. godine na osječkom trgu Ante Starčevića.

Cilj je ove tradicionalne inicijative umanjiti strah djece od bijele kute prilagođenom simulacijom posjeta liječničkoj ambulanti. Događanje je ovoga puta posjetilo šestotinjak djece u dobi od 2 do 12 godina u društvu svojih plišanih igračaka. Djeca su najprije bila smještena u čekaonicu gdje su ih zabavljali volonteri Crvenog križa Osijek i naše maskote, Meralys i Bubamara, a potom su mali pacijenti upućeni u ambulante gdje su ih dočekali studenti medicine koji su predstavljali doktore za njihove bolesne igračkice.

Nakon pregleda djeca su s receptom Meralysa ili Normije otišla u ljekarnu gdje su preuzela darove sponzora, a za nagradu su dobili JGL-ove diplome za hrabrost.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.