U „Plavoj školi“ 470 učenika naučilo sve o očuvanju i zaštiti jadranskog podmorja

U razdoblju od 19. do 30. svibnja 2014. godine održane su zanimljive i edukativne radionice, a sve u sklopu edukacijskog projekta pod nazivom "Edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite jadranskog podmorja". Ekološke radionice vodili su članovi društva za ekološka istraživanja PAKS  uz sponzorsku pomoć JGL-a. Radionice su održane u Puli, u Osnovnoj školi Veruda gdje je sudjelovalo ukupno 240 učenika od drugog do šestog razreda. Edukacija se odvijala i u Poreču, u Osnovnoj školi Poreč te u područnim školama Veli Maj, Nova Vas i Žbandaj, gdje je ukupno sudjelovalo 230  malih ekologa.

Radionice su vodile dr. sc. Maja Novosel i Kristina Fedel, apsolventica biologije mora na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Učenici su pažljivo slušali teorijski dio i pažljivo gledali prezentacije, filmove i projekcije fotografija. Ipak, najzanimljivije su bile praktične radionice, natjecanje u sakupljanju organizama iz mora te prezentacija ronilačkih vještina i kratak tečaj ronjenja.

Radi se o dugoročnom projektu na nacionalnoj razini kojim želimo pomoći u edukaciji i stvaranju nove generacije djece koja cijene i znaju sve o Jadranskom moru, izvoru zdravlja i energije.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.