Velika JGL-ova podrška očuvanju morskih prirodnih resursa

Međunarodni dan čišćenja obale i mora, 19. rujna, dan je kada bismo barem na trenutak trebali razmisliti o tome koliko nam more znači i vraćamo li mu barem djelić onoga što od njega uzimamo?

U želji da pridonesu svijesti o očuvanju prirodnih resursa, posebice mora, zaposlenici riječke farmaceutske kompanije JGL d.d. priključili su se Velikoj EKO akciji u organizaciji dnevnih novina 24sata, provedenoj u uvali Voz na otoku Krku. U akciji je sudjelovalo ukupno 85 volontera i aktivista lokalne zajednice. Jedan dio činile su ronilačke snage koje su čistile akvatorij uvale, dok je drugi dio aktivista čistio obalu i pružao kopnenu podršku. Tijekom trosatne akcije prikupljeno je osamdesetak kubika različitog otpada.

Zaštita okoliša i očuvanje prirodnih resursa stoje visoko na ljestvici vrijednosti JGL-a, vrijednosti koje ne samo da proklamiraju, nego ih i svakodnevno žive.

"Svoje poslovanje temeljimo na postulatima održivog razvoja što podrazumijeva ekonomski rast uz ekološku ravnotežu i socijalni progres. Želimo biti pouzdan i odgovoran član zajednice u kojoj živimo i radimo, vjerujemo da poslovati dobro znači i činiti dobro.

Poseban fokus stavili smo na očuvanje Jadranskog mora, svojeg najvažnijega prirodnog resursa, koje je inspiracija i sirovina za izradu brojnih pripravaka za prevenciju i liječenje ponajprije  tegoba dišnih putova. Metode i postupke baštinimo od svojih predaka te nastavljamo tradiciju talasoterapije, po kojoj smo prepoznati diljem svijeta.

Brojnim ekološkim projektima i akcijama nastojimo potaknuti svijest o važnosti očuvanja čistoće svojeg mora, a samim time i očuvanja raznolikog biljnog i životinjskoga podvodnog svijeta te brojnih zdravstvenih blagodati koje nam ono pruža. Tako podupiremo dugoročan nacionalni projekt edukacije djece o očuvanju i zaštiti podmorjaMore je živo, kroz Aqua Maris program podržavamo radGrupe Sredozemna medvjedica, udruge za istraživanje i zaštitu prirode te organiziramo tradicionalne ekološke akcije u koje su uključeni naši zaposlenici."

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.