Zagrepčani se testirali na ambroziju i naučili je prepoznati

Više od stotinu građana Zagreba odazvalo se javnozdravstvenoj akciji testiranja na alergen ambrozije koju je u sklopu projekta "Alergični na alergije" provelo Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju u suradnji s JGL-om.

Uz to, više stotina građana sudjelovalo je u igri prepoznavanja ambrozije i preuzelo mobilnu aplikaciju "Alergični", čiji korisnici fotografiranjem i geolociranjem pomažu u pronalaženju i iskorjenjivanju tog opasnog alergena.

"Alergija na ambroziju u Europi pogađa oko trideset posto populacije, zbog čega se Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju i odlučilo pokrenuti akciju "Alergični na alergije" kako bi pomogli smanjiti izloženost naših sugrađana tom najopasnijem alergenu", podsjetila je Asja Stipić Marković, predsjednica Društva.

Drugu godinu za redom Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju u suradnji s JGL-om radi na podizanju svijesti o opasnosti od alergije na ambroziju promoviranjem korištenja mobilne aplikacije "Alergični" i pozivanjem građana i jedinica lokalne samouprave na redovito održavanje površina na kojima se nastanjuje ambrozija.

Tako su se građani Zagreba imali priliku upoznati s izgledom biljke ambrozije na praktičnom testu, a svi sudionici koji su uspjeli prepoznati ambroziju dobili su i prigodan dar JGL-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.