Zaposlenici JGL-a darovali krv u trećoj akciji JGL kapljica

Jedanaest zaposlenika JGL-a prvi je put darovalo krv na humanitarnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi JGL kapljica koju je ova farmaceutska tvrtka treći put organizirala u partnerstvu s Crvenim križom i Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka.

U poslovnom prostoru unutar novog kompleksa JGL Pharma Valley akciju su podržala 42 zaposlenika, a prikupljeno je ukupno 29 doza krvi koju su darovali zaposlenici JGL-a i članice kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris.

"JGL se opet pokazao kao svijetli primjer i tvrtka koja među svojim zaposlenicima potiče humanu praksu darivanja krvi. Osim što jačaju naš doprinos naporima da osiguramo potrebne zalihe krvi onima kojima je to potrebno, korporativne akcije ovakvog tipa jačaju partnerstvo u lokalnoj zajednici i uvelike doprinose njezinom rastu i razvoju", naglasio je Ivo Vidotto, predsjednik Savjeta darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijekate Nacionalnog odbora za dobrovoljno davanje krvi.

JGL se i ove godine priključio obilježavanju Svjetskog dana darivatelja krvi kako bi upozorio na važnost ostvarivanja cilja Svjetske zdravstvene organizacije  da se do 2020. godine krv u svim zemljama svijeta prikuplja samo od dobrovoljnih davatelja, dok je danas to slučaj samo u 62 zemlje svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.