Zaposlenici JGL-a prikupili igračke za djecu u KBC-u Kantrida

Dječja igra smatra se jednom od najvažnijih mjera prevencije koju je potrebno provoditi kako bi se smanjio fizički i emocionalni stres koji dijete proživljava za vrijeme boravka u bolnici.

Vrtić pri dječjoj bolnici Kantrida djeluje od 1951. godine, a sastoji se od dviju igraonica u kojima mjesečno boravi šezdesetak djece. Jedna se nalazi na odjelu rehabilitacije, dok se druga, otvorena u rujnu 2017., nalazi na odjelu hematologije i onkologije.

Uloga stručnjaka koji se bavi igrom djece u bolnici uključuje organizaciju aktivnosti u igri, pružanje potpore obitelji bolesnog djeteta, emocionalno pripremanje djeteta za medicinske postupke, prevencija pojave anksioznosti u djeteta, poticanje djetetovih mehanizama suočavanja s liječenjem i sudjelovanje u radu bolničkog tima. Sve nabrojeno puno je lakše uz odgovarajuću igračku – igračke pomažu djeci razviti motoričke, socijalne, komunikacijske i druge vještine. Mali pacijenti kroz igru se razvijaju, istražuju, otkrivaju, uče, kreću se i razumijevaju svijet oko sebe.

U sklopu korporativne humanitarne akcije zaposlenici JGL-a tijekom prosinca prikupili su nekoliko stotina igračaka za djecu u KBC-u Kantrida i ostvarili timsku želju da bolnica bude nasmijano, toplo i humano mjesto za liječenje djece!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.