JGL-u Zlatna kuna za održivo i odgovorno poslovanje

Premijerna Zlatna kuna u kategoriji najbolje društveno odgovorne i održive kompanije pripala je JGL-u! Prvi je to puta da Hrvatska gospodarska komora (HGK) dodjeljuje priznanje za uspješnost u segmentu održivog poslovanja i doprinosa hrvatskome gospodarstvu koje se ostvaruje kroz odgovorne prakse u dijelu financijskih, društvenih i okolišnih pokazatelja. 

Nagradu je na 25. svečanosti dodijelio dr.sc. Mario Šiljeg, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a preuzeo Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a kazavši da mu je posebno drago što nagrada stiže u trenutku kad se na summitu u Glasgowu razgovara o tome kako poslovni svijet može i mora pomoći u održanju planeta Zemlje. 

"Filozofija odgovornog i održivog poslovanja utkana je u naše poslovanje od samog početka djelovanja. Iako je prošla godina bila iznimno teška svima, ponosan sam što smo u JGL-u, kao i na razini cijelog sektora, bili sposobni neometano opskrbljivati tržište proizvodima koji su konkurentni na globalnoj i europskoj razini. Farmaceutska industrija pokazala se pouzdanim partnerom hrvatskog zdravstvenog sustava", naglasio je Vučić podsjetivši prisutne i kako je JGL u 2020. postao najveća hrvatska farmaceutska kompanija.

"Ova nagrada, dakako, pripada našim zaposlenicima koji svakodnevno razvijaju i implementiraju održive prakse u kompaniji. Zahvaljujem kupcima i partnerima na ovom uspjehu, priznanje nam je dodatna motivacija da njegovanjem poslovne izvrsnosti na svakoj stepenici stvaranja kvalitetnog proizvoda, nastavimo stvarati dodatne vrijednosti za pacijente, okoliš i zajednicu u kojoj svakodnevno živimo i djelujemo", zaključio je Vučić. 

Na svečanosti su u ime Vlade Republike Hrvatske sudjelovali Andrej Plenković, predsjednik Vlade, uz ministara prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata i ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića.

 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.