JGL-u „Zlatni ključ” za najboljeg izvoznika u Rusku federaciju

JGL-u je dodijeljena nagrada ''Zlatni ključ'' udruge Hrvatski izvoznici u kategoriji ''Rastuća tržišta'' za najboljeg izvoznika u Rusko federaciju u 2016. godini. Priznanje je dodijelilo stručno povjerenstvon sačinjeno od predstavnika Hrvatskih izvoznika, HBOR-a, HGK, HUP-a, FINA-e, MINGO-a, MINPO-a, MVEP-a, DZS, Carinske uprave, HAMAG-BICRO-a i HRT-a, a primio ga je Jasmin Huljaj, mag. pharm, glavni izvršni direktor JGL-a.

U svojoj zahvali, g. Huljaj istaknuo je kako je 2016. zaista bila značajna godina za JGL: ''Prošle smo se godine nastavili penjati na listi najvećih farma kompanija u Rusiji, uz najveće globalne igrače popeli smo se na 43. mjesto na tom tržištu od gotovo 145 milijuna ljudi. Uza sve izazove koji su bili pred nama, od pritiska konkurenata, preko nestabilnog tečaja rublje u odnosu na euro, sve do drugih geopolitičkih faktora koji utječu na poslovanje, pronašli smo snage za novi rast. Zbog toga želim zahvaliti zaposlenicima i poslovnim partnerima koji su nam taj rast omogućili. U ime cijelog JGL-a zahvaljujem i našim kolegama, članovima Hrvatskih izvoznika, ali i svima u stručnom povjerenstvu za dodjelu nagrade i prepoznavanja truda''.

Grupa JGL prošlu je godinu završila s 850 milijuna kuna ukupnih prihoda, dok su ostvarena neto dobit bila u visini od 91 milijun kuna. Usprkos otežanim tržišnim okolnostima koje su tijekom 2016. godine utjecale na sve proizvođače, JGL je u Rusiji zadržao dobre rezultate prodaje, a brendovi Aqua Maris i Dramina i dalje su lideri u segmentu nasal saline, odnosno području antiemetika.

Značajan iskorak i jedan od ključnih poteza u preslagivanju portfelja u skladu s vizijom fokusiranja na terapeutska područja ORL-a i oftalmologije bila je prodaja ruskog portfelja proizvoda brenda D-Panthenol i proizvoda Vagilac, Feminal i Folacin iz segmenta ženskog zdravlja. Iskorak je to u implementaciji strategije JGL-a, kao i snažnijoj orijentaciji na ključna terapijska područja.

Svečanost dodjele nagrada upriličena je u sklopu programa 12. koncencije hrvatskih izvoznika, organizirane pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.