JGL ugostio Liderov klub izvoznika

"Što hrvatski europarlamentarci mogu učiniti za hrvatske izvoznike" bila je tema susreta Liderova Kluba izvoznika koji se održao u JGL-u. Uz predstavnike dvadesetak izvozničkih tvrtki, članova kluba, bili su prisutni i predstavnici Hrvatske u Europskom parlamentu - Ivana Maletić, Tonino Picula, Davor Škrlec i Davor Stier.

Domaćin susreta, direktor Ivo Usmiani, prisutnima je predstavio JGL stavljajući fokus na izvoz, ključna tržišta, internacionalizaciju poslovanja, plan rasta prihoda, aktualne korporativne investicijske projekte, Pharma Valley, Adrialab i JGL Srbiju. "Izvoz je ključna strategija na kojoj tvrtka može graditi rast, a rani izlazak na inozemna tržišta zaslužan je za priču o uspjehu JGL-a", istaknuo je Usmiani.

Prema podacima Kluba izvoznika koje je predstavila Manuela Tašler, zamjenica glavnog urednika Lidera, prvo polugodište 2014. s rastom od 13,4 posto najbolje je polugodište u postotnom smislu kad je u pitanju izvoz. Hrvatska u ovom trenutku može očekivati probleme s izvozom na tržišta Rusije i Ukrajine posebice ako se problemi prošire na IT industriju i farmaceutsku industriju.

Europarlamentarci su upoznali predstavnike najjačih hrvatskih izvoznih tvrtki sa svojim funkcijama i dosadašnjim inicijativama u Europskom parlamentu, ali i načinima kako mogu pomoći i lobirati za njihove interese u Bruxellesu.

Uzvanici su imali priliku vidjeti sterilne i nesterilne proizvodne pogone na lokaciji Svilno, gdje se proizvode prepoznatljivi JGL-ovi brendovi, a nakon službenog dijela uslijedilo je neformalno druženje uz razmjenu iskustava i pozitivne prakse.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.