JGL uspješno implementirao SAP sustav

S ciljem povećanja konkurentnosti poslovanja JGL je prva farmaceutska tvrtka u Europi koja je uvela kompleksno softversko rješenje SAP-a.

U JGL-u je u rekordnom roku uspješno okončan projekt uvođenja ERP poslovnog sustava tvrtke SAP. Riječ je najnovijoj generaciji sustava S/4HANA baziranom na inovativnoj tehnologiji in-memory baze koja omogućava brzi pristup informacijama, uspješno savladavanje kompleksnosti poslovanja i prilagođavanje novim tržišnim zahtjevima. Premijerna je to implementacija sustava S/4HANA ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji jugoistočne Europe, a po sveobuhvatnosti modula i integraciji s vanjskim sustavima i prvi go-live projekt takve vrste u Europi.

Naime, uvođenje je obuhvatilo iznimno širok spektar modula – financije i računovodstvo, kontroling, prodaju i distribuciju, planiranje proizvodnje, održavanje, upravljanje kvalitetom, upravljanje ljudskim resursima, upravljanje materijalima, složeno upravljanje skladištem, planiranje i konsolidaciju te BI alate za izvještavanje. Također, dio projekta uključivao je i implementaciju rješenja SuccessFactors koje JGL-u omogućava napredno upravljanje ljudskim potencijalima kroz softverske alate koji podržavaju uvođenje u posao, učenje, ocjenjivanje, praćenje ciljeva i nagrađivanje. SuccessFactors rješenje u potpunosti je integrirano sa sustavom S/4HANA zahvaljujući platformi Hana Cloud Integration.

Kao tržišnim liderima u području softvera poslovnih aplikacija, ekspertima SAP-a prepuštena je kompletna odgovornost upravljanja projektom, dok je realizacija izvršena uz podršku partnera s ekspertizom, tvrtke S&T Hrvatska. Kroz 14 mjeseci na projektu je radilo ukupno preko 50 zaposlenika JGL-a i 30 konzultanata, zbog čega je osigurano pravovremeno izvršenje svih faza implementacije, ali i postignuta visoka razina kvalitete.

U skladu s globalnim strateškim planovima razvoja JGL-a, uvođenje vodećih svjetskih softverskih rješenja pokazalo se kao nezaobilazna etapa moderniziranja ukupnog poslovnog procesa. Glavni je cilj bio dodatno unaprijediti i osnažiti funkcionalnosti postojećih rješenja, ali i doprinijeti razvoju, rastu te povećanju konkurentnosti kompanije.

"Siguran sam da će uvođenje odabranih funkcionalnosti unutar SAP ERP poslovnog sustava JGL-u osigurati brže i kvalitetnije poslovne procese, kao i pravovremenu kontrolu poslovanja, čime ćemo značajno ubrzati planiranje na svim razinama. Osim toga, posebno nas veseli što će benefite novog sustava osjetiti kupci na svim našim tržištima, posebice zbog povećanja dostupnosti proizvoda", naglasio je Mate Poropat, voditelj projekta i direktor farmaceutsko-tehničkih operacija u JGL-u.

"Naša rješenja izgrađena su na višegodišnjoj ekspertizi u svjetskoj farmaceutskoj industriji što je bilo ključno i za uspješnu provedbu ovog projekta. Korištenjem sustava S/4HANA, JGL će moći brzo i pouzdano prilagođavati svoj poslovni i proizvodni proces kako bi iz njega izvukao maksimum, a uz zadovoljenje regulatornih zahtjeva i osiguranje kvalitete", rekla je Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP d.o.o.

JGL i SAP ovime potvrđuju uspješnu suradnju te zajedno pokazuju kako izgleda digitalizacija temeljena na inovativnim rješenjima.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.