JGL uz „Women's Weekend” – svaki je pomak u ostvarivanju ravnopravnih uloga važan

Regionalna konferencija „Women's Weekend”, koja je okupila istaknuta imena regionalne i svjetske scene s ciljem poticanja procesa povezivanja i osnaživanja žena, kao i davanja doprinosa ostvarivanju stvarnih pomaka u procesu ostvarivanja ravnopravnih uloga, prvi je put održana u Rijeci, uz podršku brojnih partnera, među kojima i JGL-a.

Kroz predavanja, panele, radionice i one-on-one razgovore posjetiteljice i posjetitelji imali su priliku čuti inspirativne priče iz cijelog niza područja, od politike, biznisa, lifestylea, IT-a, ljepote do zdravlja, a o kojima su govorile vodeće domaće i svjetske opinion makerice. Među njima bila je i Eva Usmiani Capobianco, članica Upravnog odbora JGL-a, koja je sudjelovala u zanimljivom panelu „W-idimo se u Upravnom odboru?”. Isti je obradio temu pozicije liderica u korporacijama, kao i potrebe povećanja broja žena na vodećim pozicijama kompanija i u procesima donošenja odluka.

„Liderstvo i menadžment trebali bi biti zasnovani na kompetencijama i izvrsnosti, a ne rodnoj, spolnoj, dobnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj raznolikosti. Europski parlament usvojio je novi zakon prema kojemu do 2026. kompanije moraju imati 40 % žena na direktorskim funkcijama, a primjer JGL-a svjedoči da su, od samog početka našeg djelovanja, ovi postoci daleko viši. Na najvišoj upravljačkoj razini imamo 68 % žena, dok na razini cijele grupacije, koja broji 1174 zaposlenika, udio žena iznosi čak 76 %”, kazala je Usmiani Capobianco.

Programski je koncept u najvećem dijelu bio posvećen pitanju ženskog identiteta i rodne ravnopravnosti u društvu, pa su, u kontekstu ostvarivanja napretka, mnogi sudionici istaknuli važnost prepoznavanja i vrednovanja truda i rada koji žene ulažu te kako je svaki pomak u procesu ostvarivanja ravnopravnih uloga itekako važan i značajan.

 

„Vjerujte svojim očima” by Vizol S

U suradnji sa specijalisticama oftalmologije JGL je tijekom dva dana konferencije među zainteresiranima proveo mjerenje očnog tlaka i suhoće oka.

S obzirom na to da je u dosadašnjim javnozdravstvenim akcijama ovog tipa ustanovljeno da svaka četvrta osoba, odnosno njih 26 posto, ima povišen očni tlak te da gotovo svaka druga osoba ima suho oko, bila je ovo prilika za promociju i podsjetnik na „vjeru u vlastite oči” uz brend Vizol S!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.