Kad narastem želim biti farmaceutski tehničar i analitičar u JGL-u

Svi oni klinci i klinceze koji su već sada odlučili da će "kad narastu biti farmaceuti", a njihove mame, tate, bake ili djedovi nisu bili sto posto sigurni kako im najtočnije opisati čime se točno bave stručnjaci u farmaceutskoj industriji, mogli su "iz prve ruke" doznati sve male i velike farmaceutske tajne od JGL-ovki Marine Mavrinac i Katarine Mihaljević. Na jednodnevnom događanju "Mali svijet poslova" koji se održao 17. prosinca u trgovačkom centru Arena Zagreb, a koji bio namijenjen djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi, djeca su  tijekom zabavnog interaktivnog programa mogla upoznati  šarenim svijet poslova i zanimanja kojima bi se u budućnosti mogli baviti.

Naše cure iz razvojne analitike, inženjerka biologije i farmaceutska tehničarka, djeci su tijekom radionica i igraonica na zanimljiv način predstavile svoja zanimanja u JGL-u, kazavši im da analitičar u Istraživanju i razvoju radi na istraživanju i razvoju analitičkih metoda za ispitivanje sirovina i/ili proizvoda JGL-a, piše protokol validacije analitičkih metoda, zaključke i elaborate na temelju dobivenih rezultata, ali i priprema analitičke metode za regulatorne postupke i prijenos u rutinu laboratorija za kontrolu kvalitete. Također, osoba koja se bavi ovim poslom mora imati vrhunska znanja iz anorganske, organske i fizikalne kemije, razumjeti mehanizam kemijskih reakcija i moguće odgovore instrumenata, a rezultate mora protumačiti sagledavši sve parametre i svojstva lijeka kako bi on za pacijenta bio efikasan i neškodljiv.

Klinci su pažljivo upijali zanimljivog praktičnog dijela i radosno prihvatili naše promotivne darove, a saznali su i kako tehničari u R&D-u JGL-a provode različite laboratorijske metode ispitivanja sirovina i/ili proizvoda, bez obzira na to  radi li se o klasičnim kemijskim i fizikalnim ili o modernim instrumentalnim metodama. Obučeni su za rad u laboratoriju, a poželjno je da su precizni, točni, uredni i vješti u radu s kemikalijama i sitnom laboratorijskom opremom.

Važno je dodati i da je "Mali svijet poslova" jedinstven projekt ove vrste u Hrvatskoj, a specifičnim ga čini spoj sajma, radionice i igraonice. Na svečanom otvorenju organizator je izrazio želju da se sajam pretvori u višegodišnju manifestaciju te najavio pokretanje sajma u drugim hrvatskim gradovima. Prvo izdanje sajma okupilo je desetak izlagača koji su na taj način potvrdili potrebu za ovakvom vrstom projekta među poslodavcima.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.