Kadrovska pojačanja u JGL-u

Nakon što je Upravni odbor JGL-a produljio mandat glavnom izvršnom direktoru Mislavu Vučiću na idućih pet godina, postojećem upravljačkom timu JGL-a pridružilo se četvero iskusnih stručnjaka - Anton Barbir, kao direktor korporativnih financija (CFO), Darko Pejnović, koji će biti direktor tržišta Hrvatske i jugoistočne Europe, dr.sc. Zdravka Knežević kao direktorica znanstveno-stručnih operacija, te Marijo Volarević, direktor za digitalnu izvrsnost. 

"JGL ulazi u novu poslovnu fazu. Zadnje tri godine smo se bavili financijskim restrukturiranjem i osiguravanjem naše čvrste pozicije na tržištu. U tom smo razdoblju smanjili zaduženost na ispod 2.0x EBITDA, izdržali udar pandemije koronavirusa bez problema s likvidnošću, refinancirali obveznice po kamatnoj stopi od 1,75 posto, ulagali u zaposlenike i tehnologiju te povećali prihode za 200 milijuna kuna, unatoč padu vrijednosti rublje čak 30-ak posto. Zato možemo reći da je ta faza za nas uspješno završila i da idemo u novu poslovnu fazu još jači", ističe Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a. Dodaje kako ojačavanje intelektualnog kapitala dolazi u trenutku u kojem kompanija ulazi u novi investicijski ciklus Integra 2020 što će doprinijeti iskorištavanju novih poslovnih i financijskih prilika, povećavanju produktivnosti, te još uspješnijem konkuriranju najboljim farmaceutskim kompanijama u svijetu. 

U dinamičnom JGL timu Anton Barbir bit će direktor korporativnih financija, a dosad je stekao preko 20 godina međunarodnog iskustva, najviše u proizvodnim kompanijama, uključujući farmaceutsku industriju, kao i u reviziji. Novu ulogu u JGL-u Barbir preuzima kao dosadašnji direktor centralnih financija za Hrvatsku u Atlantic Grupi, u kojoj je pokrivao sve pravne subjekte u Hrvatskoj.

Darko Pejnović je novi direktor tržišta Hrvatske i JIE u JGL-u, a na tu poziciju dolazi s pozicije direktora OTC-a u Plivi, a ujedno je i predsjednik Hrvatske udruge proizvođača bezreceptnih proizvoda (CASI). 

Dr.sc. Zdravka Knežević dolazi na mjesto direktorice znanstveno-stručnih operacija s 25 godina iskustva u istraživanju i razvoju, te registracijama. Prije dolaska u JGL, Knežević je bila direktorica istraživanja i razvoja tvrtke Abdi Ibrahim u Turskoj, direktorica Istraživanja i razvoja generika i OTC proizvoda u Plivi/Tevi i članica Uprave Plive.

Marijo Volarević u više od 20 godina međunarodnog iskustva, obnašao je mnoge odgovorne poslove vezano za napredne IT sustave, digitalizaciju poslovanja, kvalitetu i upravljanje lancem opskrbe u Plivi, HT-u, Croatia osiguranju. Volarević će u JGL-u biti direktor za digitalnu izvrsnost.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.