Kako se nositi s alergijama u dobu korone

Iako smo pozvani da ostanemo doma i ne izlazimo, kako bismo spriječili širenje epidemije, neki su izlasci neminovni, baš kao i provjetravanje prostorija. Već u tim situacijama mnogi među nama ovih se dana suočavaju s dodatnim problemom, uobičajenim alergijama i reakcijama na njih. Ovogodišnje alergijske reakcije dodatno otežava i podozrivost okoline jer su ljudi u strahu od svakoga tko pokazuje i najmanje zajedničke znakove potencijalne prehlade, gripe, alergije (kihanje, šmrcanje, kašljucanje...), strahujući da je riječ o zaraženima koronavirusom. 

S obzirom da se procjenjuje da od različitih vrsta alergija pati više od 30 posto Hrvata, a samo peludna alergije predstavlja problem za desetak posto naših sugrađana, nameće se pitanje kako doskočiti toj situaciji? 

Za one koji se više susreću s ljudima, napominjemo da oko nas žive i oni koje muči alergija, no njeni simptomi ne znače da su podlegli epidemiji. A za sve one koji muku muče s alergijama ovih dana, važno je da reagiraju na vrijeme i konzultiraju se sa svojim liječnikom, kako bi prevenirali ili barem smanjili alergijske reakcije. 

Uz odgovarajuću terapiju, kakvu će im propisati liječnik ovisno o simptomima, postoje i dodatni preparati koji mogu pomoći. Tako je, primjerice, Aqua Maris4Allergy sprej za nos učinkovit i siguran za ublažavanje simptoma alergijskog rinitisa, a pomaže i kod regeneracije nosne sluznice. Osim raspoložive pomoći za nos, ne treba zaboraviti ni oči i njihovu izloženost alergenima. Kapi za oči Vizol S Allergy, primjerice, ublažavaju postojeće simptome alergijskog konjunktivitisa (suzenje, peckanje i svrbež očiju). 

Zašto baš ta dva proizvoda pomažu kod alergija? Zato jer sadrže Ectoin®, prirodnu tvar koju proizvode mikroorganizmi da bi se zaštitili od teških klimatskih uvjeta, kao što su visoke temperature, isušivanja i UV zračenja. Osim toga, riječ je i o proizvodima koji ne sadrže konzervans, prirodni su i stvaraju prirodnu barijeru u kontaktu s alergenima.

Povezani proizvodi

Aqua Maris 4Allergy, sprej za nos

Aqua Maris 4Allergy, sprej za nos

Sprej za nos Aqua Maris 4Allergy na siguran i učinkovit način ublažava simptome alergijskog rinitisa i podupire proces regeneracije nosne sluznice. Sto posto prirodan proizvod, klinički dokazane učinkovitosti, bez konzervansa i prikladan za djecu i najosjetljivije pacijente! Dostupan je u praktičnoj bočici za nježno raspršivanje.

Saznaj više
Vizol S Allergy kapi za oči

Vizol S Allergy kapi za oči

Uz dodatak ektoina djeluju preventivno kod izloženosti različitim alergenima, ali i ublažavaju postojeće simptome. Štite od štetnog djelovanja alergena i pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osjetljive sluznice oka. Proizvod je pogodan za osobe koje nose kontaktne leće, djecu i za osobe koje imaju osjetljive oči. Bez konzervansa je i siguran za primjenu do šest tjedana nakon otvaranja.

Saznaj više

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.