Kontinuirana proizvodnja – inspiracija i izazov

Da je tvrtka JGL uvođenjem kontinuirane proizvodnje na novoj lokaciji Svilno 2 napravila veliki iskorak u osuvremenjivanju proizvodnih procesa, prepoznajući pritom pravac u kojemu se kreće farmaceutsko poslovanje, potvrđeno je i proteklog mjeseca u Beogradu. Naime, ondje je od 1. do 2. listopada održana druga QP konferencija pod nazivom "Izazovi QP-a u suvremenom farmaceutskom poslovanju" uz sudjelovanje renomiranih predavača iz inozemstva.

Na konferenciji su predstavljene promjene i novosti Uredbe EU-a o GMP-u (eng. Good Manufacturing Practice - Dobra proizvođačka praksa), trendovi u farmaceutskoj industriji, odgovornosti QP-a te su održane zanimljive radionice s praktičnim primjerima iz prakse. U ime JGL-a, zapaženo predavanje na temu "Kontinuirana proizvodnja i puštanje u promet" održao je Mate Poropat, izvršni direktor za farmaceutsko tehničke operacije te mnogobrojnim stručnjacima predstavio JGL i pružio široku sliku kontinuirane proizvodnje aerosola.

Svaka serija lijeka mora biti proizvedena i analizirana u skladu s definiranim procedurama, odobrenom registracijskom dokumentacijom, dobrom proizvođačkom praksom (Uredbom o GMP-u) i nacionalnim zakonodavstvom te certificirana od strane odgovorne osobe za puštanje serije lijeka u promet (Qualified Person: QP). Certifikacija serije za promet u kontinuiranoj proizvodnji temelji se na poznavanju karakteristika proizvodnje i proizvoda, kontroliranju procesa proizvodnje te rezultatima parametara koji se ispituju tijekom proizvodnje.

Predavanje je izazvalo veliko zanimanje i pohvale struke te još jednom potvrdilo da je JGL farmaceutska tvrtka koja ulaže u sustav proizvodnje i kvalitete prateći trendove i novosti Uredbe Europske unije o GMP-u.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.