Korejske kompanije zainteresirane za suradnju s JGL-om

Hrvatska i Koreja imaju ogroman potencijal za povećanje poslovne suradnje - lani je međusobna robna razmjena iznosila 60 milijuna dolara, od čega je 12,55 milijuna bio hrvatski izvoz u Koreju, a 47,28 milijuna dolara uvoz iz te zemlje. Koreja je na 49. mjestu trgovinskih partnera Hrvatske, a suradnja je perspektivna u prehrambenoj industriji, elektroindustriji, brodogradnji te farmaceutskoj industriji, prijenosu tehnologija i praktičnih znanja.

Upravo na tragu potencijalne suradnje te osnaživanja kontakata s korejskim predstavnicima farmaceutske industrije, u hrvatskoj delegaciji koja je nedavno posjetila ovu istočnoazijsku zemlju bili su i Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a i Dunja Siuc Valković, direktorica Globalnog razvoja poslovanja, koji su tamo održali sastanke s predstavnicima etabliranih farmaceutskih kompanija (Hyndai Pharm, Kukje Pharma, Jeil Pharmaceutical, JW Pharmaceutical, SCD Pharma Consulting, Daewoong Pharmaceutical, Green Cross).

JGL je prepoznat kao kompanija EU-a s velikim potencijalom u tehnološkoj platformi sterilnih otopina te su razgovori vođeni u smjeru moguće suradnje u oba smjera, što bi uključilo projekte zajedničkog razvoja i transfera praktičnih znanja te JGL-a kao mjesta proizvodnje za proizvode ciljane za tržište EU-a.

Pozitivne okolnosti svakako proizlaze iz činjenice da je tamošnje farmaceutsko tržište jedno od najvećih u Aziji, a procjenjuje se da je 2013. godine vrijedilo 18,6 milijardi dolara. Očekuje se će do 2020. premašiti 24,3 milijarde. Vrijedi istaknuti kako je kao zemlja s jednom od najnižih stopa nataliteta u svijetu Koreja posljednjih godina suočena sa zdravstvenim izazovima ubrzanog starenja stanovništva.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.