Licencni ugovor za probiokulturu za urogenitalno zdravlje

JGL će, u suradnji s tvrtkama Chr. Hansen i Urex Biotech, na tržište plasirati preparat Lactogyn, namijenjen obnavljanju i održavanju vaginalne mikroflore.

Lactogyn kapsule sadrže jedinstvenu kombinaciju dva probiokulturna soja za koje je prvi put u svijetu znanstveno dokazano da nakon uzimanja na usta mogu naseliti vaginalni trakt i time pozitivno utjecati na urogenitalno zdravlje žene.

Preparat Lactogyn bit će dostupan u ljekarnama u Hrvatskoj u listopadu ove godine.

Vaginalna mikroflora  prirodan je zaštitni mehanizam protiv naseljavanja štetnih bakterija i gljivica. Dokazano je da je kod žena s poremećajem vaginalne mikroflore povećan rizik za razvoj urogenitalnih infekcija. Neugodni simptomi ovih upala mogu biti peckanje, svrbež u intimnoj regiji i vaginalni iscjedak. Posebno su ugrožene žene izložene antibiotskoj terapiji, stresu, spermicidima, te kod čestog mijenjanja partnera. Također i neka stanja na koja ne možemo utjecati poput menopauze ili šećerne bolesti, mogu rezultirati disbalansom vaginalne mikroflore.

Lactogyn sadrži jedinstvene probiokulturne sojeve Lactobacillus rhamnosus GR-1 i Lactobacillus reuteri RC-14, koji su rezultat 20-godišnjeg istraživanja kanadskih znanstvenika. Klinička ispitivanja pokazala su da ovi sojevi mogu nakon oralne primjene kolonizirati vaginalni trakt i tako pomoći obnavljanje i održavanje urovaginalnog zdravlja. Svakodnevno uzimanje ovih probiokultura prirodna je, neškodljiva i učinkovita pomoć zdravlju žene.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.