Mladi startup tim osmislio inovativno rješenje za JGL-ovu proizvodnju

U sklopu EIT Manufacturing Huba za Hrvatsku, čiji je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove studenata te kroz edukaciju potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji, JGL je uspješno došao do rješenja koje se vezuje uz automatizaciju izmjene taložnih ploča u monitoringu.

„Projektu Manufacturing Innovation Challenge (MIC) pristupili smo s ciljem pronalaska inovativne zamjene za dosadašnji, manualni način izmjene taložnih ploča, koji prakticiraju mnoge farmaceutske kompanije. Na rješenje nismo dugo čekali, startup tim SimpleMatic, koji čine Daniela Jakšić i Marko Brkljačić, osmislio ga je u nekoliko tjedana i time zaslužio prvu nagradu. Rješenje ima veliki značaj i jasno dočarava koliko tanka može biti linija između problema i rješenja”, naglasio je Mate Poropat, direktor Farmaceutsko-tehnoloških operacija u JGL-u, dodajući kako se za JGL-ov case, iako vrlo specifičan za farmaceutsku industriju, takmičilo čak devet startupova. Na dodjeli nagrada Poropat se zahvalio pobjednicima i potaknuo ih na implementaciju i razvijanje ove inovacije globalno.

Inače, EIT Manufacturing Hub jedan je od deset hubova u Europi kojima je cilj stvoriti mrežu europskih inovatora u polju proizvodnje te pozicionirati Europu kao svjetskog lidera u inovacijama u industriji. U Hrvatskoj čine ga Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu te Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB), a JGL-u je ovo drugo sudjelovanje.

„Jedan od ključnih problema startup timova jest da izrađuju proizvode za koje ne postoji tržište. Istodobno, proizvodne kompanije imaju realne probleme. Logično je povezati ih”, objašnjava Miro Hegedić, koordinator u EIT Manufacturing Hubu i docent na FSB-u. Pobjednici su nagrađeni iznosom od 10 000 kuna.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.