Nova farmaceutska oaza prilagođena zaposleniku

Završetak prve faze projekta, najveće investicije tvrtke JGL koja u velikoj mjeri određuje budućnost poslovanja JGL-a, bit će obilježen sutrašnjim, svečanim otvorenjem kompleksa Pharma Valley. Projekt ima dva ključna cilja - osigurati preduvjete i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za realizaciju dugoročnih planova rasta tvrtke i objediniti sve proizvodno-tehnološke lokacije na jednome mjestu. Investicijom su obuhvaćene obje lokacije tvrtke - postojeća, Svilno 1, na kojoj se na 13.800 kvadratnih metara nalaze proizvodni pogoni, laboratoriji, skladište ambalaže i popratni sadržaji, te Svilno 2, nova lokacija na 79.000 kvadratnih metara.

Novom investicijom JGL utrostručuje kapacitete na ukupno 104 milijuna komada proizvodnih jedinica i visoko podiže tehnološku opremljenost važnu za globalnu konkurentnost. Također, njome si stvara preduvjete za daljnji iskorak ključnih brendova na globalno tržište zdravlja te se svrstava među vodeće proizvođače sterilnih farmaceutskih oblika - kapi, sprejeva i aerosola u Europskoj uniji.

Jedna od inovacija je potpuno automatizirano robotizirano visokoregalno skladište bez prisutnosti ljudi s preko 5.000 paletnih mjesta. Novitet je i prelazak sa serijske na kontinuiranu proizvodnju koja omogućuje veliku fleksibilnost i puno manja ulaganja u opremu i prostor. Tu je zatim i najnovija tehnologija proizvodnje aerosola, tzv. BoV (Bag-on-Valve), koja se u svijetu sve više primjenjuje u sustavima medicinskih proizvoda koji se apliciraju kao sprejevi.

Ukupna vrijednost investicije je 361 milijun kuna, a najvećim je dijelom realizirana sredstvima HBOR-a (Hrvatske banke za obnovu i razvoj), zatim putem financijskog leasinga te sredstvima tvrtke. Moderna industrijska zgrada nosi potpis arhitekata Igora Rožića (studio Rožić arhitekti d.o.o. Rijeka) i Davora Katušića (Katušić Kocbek arhitekti d.o.o. Zagreb) i predstavlja svojevrstan hommage riječkoj industrijskoj tradiciji.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.