Novi inovativni sprej za nos na osnovi lijeka i mora

Meralys - Sinergija mora i lijeka

Nakon pet godina istraživanja i razvoja, JGL je ovih dana stavio na tržište Hrvatske inovativni lijek za nos u spreju, koji brzo i učinkovito odčepljuje nos te djeluje do deset sati. Posebnost ovog preparata leži u činjenici da je prvi puta lijek za otčepljivanje nosa otopljen u otopini morske vode, koja podržava prirodne mehanizme čišćenja nosa.

Ne manje važna je i činjenica da je preparat opremljen inovativnom pumpicom koja pomoću posebnih filtera i srebra sprječava mikrobiološko zagađenje sadržaja tijekom upotrebe. Zbog toga ovaj lijek ne sadrži konzervans. Ova novost vrlo je bitna jer mnoge studije pokazuju da benzalkonij - klorid i slični konzervansi u sprejevima i kapima za nos izazivaju peckanje kod primjene, te oštećuju nosnu sluznicu. Meralys time predstavlja novu generaciju sprejeva za nos, inovativno rješenje hrvatskog razvojnog tima.

Meralys dolazi kao sprej za nos u dvije jačine, za djecu i za odrasle. Djeluje brzo i dugo, što omogućava da pacijent može neometano raditi tijekom dana, ili se dobro odmoriti tijekom noći. Osim na hrvatskom tržištu, preparat će uskoro biti dostupan i u susjednim nam zemljema, a veliki interes postoji i za daljnji izvoz u Zapadnu Europu, Rusiju, Ukrajinu, te potencijalno i šire. Registracijski postupci započeti su već u petnaest zemalja, a nova tržišta su u pripremi.

Sažetak:

  • Meralys je inovativni sprej za nos koji odčepljuje brzo, a učinak traje do deset sati.
  • Meralys sadrži lijek otopljen u morskoj vodi, što kombinira pozitivne učinke različitih suspstancija. Morska voda dokazano potpomaže obnovu prirodnih obrambenih mehanizama nosne sluznice.
  • U Meralysu je ugrađena patentirana sprej pumpica koja sadrži mikrobiološki filter i aktivno srebro, kako se ne bi morao koristiti konzervans.

Prednosti Meralysa:

  • Sinergija mora i lijeka.
  • Bez konzervansa (za koje je dokazano da štete sluznici nosa).
  • Praktično pakiranje s patentiranom sprej pumpicom

Meralys je plod hrvatskog znanja, JGL je dokazani proizvođač lijekova za otčepljivanje nosa te preparata na osnovi morske vode.

Meralys je dostupan bez recepta u ljekarnama diljem Hrvatske.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.