Održan okrugli stol o zdravstvenoj industriji PGŽ-a

Zdravstvena industrija gospodarska je grana na kojoj Rijeka i cijela Primorsko-goranska regija mogu temeljiti svoj razvoj, ali su potrebni dodatni napori kako bi se sve ono što je potencijal objedinilo u zajedničkom sustavu i ponudilo kao jedinstveni brend, ne samo na domaćem nego i na stranom tržištu. Zaključak je to okruglog stola »Zdravstvena industrija u Rijeci i regiji - od strategije do realizacije« što su ga članovi udruge Riječki val organizirali u suradnji s Medicinskim fakultetom.

Osim predstavnika javnih i privatnih zdravstvenih ustanova, u raspravi su sudjelovali i predstavnici riječkog Sveučilišta ali i farmaceutske industrije, budući da zdravstvena industrija, osim pružanja medicinskih usluga i zdravstvenog turizma, uključuje i razvoj biotehnologije, farmaceutike, medicinske opreme, virtualne medicine, telemedicine i edukacijskih procesa.

Uz uvažene članove spomenute udruge među kojima se nalaze i ravnatelj Poliklinike Medico Vladimir Mozetič, prodekan Medicinskog fakulteta u Rijeci Tomislav Rukavina i Zlatko Kolić iz KBC-a Rijeka, u panel raspravi aktivno je, u ime JGL-a, sudjelovala i Anna Maria Donadić, Direktorica Programa Aqua Maris. S temom "Meralys - od ideje do proizvoda" Donadić je okupljenima na okruglom stolu predstavila uspješan razvoj i brendiranje Meralysa koji kombinira pouzdan lijek, ksilometazolin, s ljekovitošću morske vode. Ono što je posebno važno, istaknula je Donadić, jest činjenica da su kroz rad na Meralysu, zaposlenici JGL-a stekli ključne kompetencije iz područja brendinga kakve rijetko tko u Hrvatskoj danas ima priliku usvojiti. Takvo iskustvo i znanje svakako može dati značajan doprinosu u stvaranju općeg, prepoznatljivog tržišnog brenda zdravstvene industrije PGŽ-a.

Dobar temelj razvoja je i dokument Strategija razvoja zdravstvene industrije Primorsko-goranske županije do 2020. godine, jedinstveni dokument u hrvatskim okvirima, na osnovu kojega se izrađuje i akcijski plan. U tome je dokumentu, naglasio je Rukavina, kao glavna misija naznačeno povezivanje svega onoga što postoji u jedinstven sustav koji će omogućiti iskorištenje svih potencijala.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.