Održan treći godišnji sastanak Znanstvenog vijeća JGL-a

Znanstveno vijeće JGL-a (JGL Scientific Advisory Bord - SAB), nezavisno tijelo s vrsnim inozemnim i domaćim stručnjacima koji ojačavaju znanstveni profil projekata kompanije, sastalo se na trećem godišnjem sastanku. Okupljene su na samom početku pozdravili Zdravka Knežević, direktorica Znanstveno-stručnih operacija i Leo Štefan, ekspert Istraživanja i predformulacije, nakon čega je uslijedilo uvodno predavanje Mislava Vučića, glavnog izvršnog direktora kompanije.

„JGL strategiju pokreću tri temeljna stupa – prvo su potrebe pacijenta i potrošača, drugo su novi i kompleksni proizvodi, a treće je potreba pravovremenog dolaska na tržište. Naš su fokus tri terapijska područja - nazalni, oftalmološki i dermalni proizvodi, a taj se fokus prenio i u istraživanje i razvoj u kojem smo tijekom proteklih nekoliko godina udvostručili naša ulaganja“, naglasio je Vučić predstavivši okupljenima nove kapacitete i tehnologije realizirane u sklopu netom završenog projekta INTEGRA.

Direktorica Knežević u uvodu je zahvalila prisutnim članovima Vijeća – prof.dr.sc. Henningu H. Blumeu, prof.dr.sc. Ralphu Mösgesu, prof.dr.sc. Stipanu Jonjiću, prof.dr.sc. Özgen Özer, prof.dr.sc. Vladimiru Trkulji, doc.dr.sc. Sonji Jandroković i dr.sc. Andreasu Bilsteinu, ističući ovogodišnju spriječenost da budu s nama dvije članice - dr. sc. Jag Ahluwalia i prof. dr. sc. Jasmina Lovrić.

Podsjetimo, Znanstveno vijeće JGL-a je nezavisno, međunarodno savjetodavno tijelo znanstvenika i stručnjaka čija područja interesa spadaju u strateška terapijska područja kompanije te koji djeluju na globalnim tržištima. Sastavljen je od devet eksperata, internacionalno priznatih u područjima svoga rada – farmakologiji, pretkliničkim, kliničkim i regulatornim fazama razvoja lijeka, dizajnu farmaceutskih proizvoda, sustavima i tehnologijama dostave lijeka (drug delivery systems) te praktičnom regulatornom, kliničkom i industrijskom iskustvu.

Glavni ciljevi SAB sastanka su ojačavanje znanstvenog profila projekta istraživanja i razvoja JGL-a/portfelja proizvoda, umrežavanje i dijeljenje relevantnih, znanstveno utemeljenih znanja i ideja, pregledavanje, osporavanje i davanje savjeta JGL timu o I&R projektima u tijeku, davanje znanstvenih obrazloženja i prikladnosti podataka o izvedbi i planovima, suradnja s JGL timom i ostalim članovima SAB-a, prezentiranje područja vlastite stručnosti kroz predavanja i rasprave.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.