Oleg Butković i Davor Filipović posjetili JGL

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković, uz ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića sa suradnicima, posjetili su danas JGL.

 Susret je započeo radnim sastankom na kojem su predsjednik Upravnog odbora Ivo Usmiani i izvršni direktor Mislav Vučić prezentirali poslovanje JGL-a, ostvarene rezultate za 2022. godinu i daljnje planove razvoja kompanije. Uz njih, domaćini susreta bili su i zamjenik predsjednika Upravnog obora JGL-a Dino Ćoza Saršon, članice Upravnog odbora Eva Usmiani Capobianco i Dorotea Pernjak Banić, direktor korporativnih financija Anton Barbir, direktorica korporativnog računovodstva i poreza Verica Crnković te savjetnik za korporativne poslove Bruno Mihanović.

 „Naše projekte Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kao i HBOR, podržavaju već dugi niz godina. Povijest uspješne suradnje JGL-a i MINGOR-a počela je 2009. godine kad nam je dodijeljen status nositelja poticajnih mjera. Smatramo da je upravo ovakva uspješna suradnja pravi iskaz podrške hrvatskim izvoznicima i ključna poluga JGL-u za razvoj i rast poslovanja. Zahvaljujući investicijama koje su podržali, JGL je kreirao dodanu vrijednost za kompaniju, lokalnu zajednicu u kojoj djeluje, ali i hrvatsko gospodarstvo u cjelini“, kazao je Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a podsjetivši kako je HBOR podržao i aktualnu investiciju INTEGRA čija je ukupna vrijednost 53 milijuna eura, a kojom JGL značajno podiže istraživačko-razvojne, proizvodne i skladišne kapacitete te ojačava konkurentnost na globalnom tržištu zdravlja.

 Nakon sastanka, delegacija u pratnji domaćina obišla je sterilnu farmaceutsku proizvodnju unutar JGL Pharma Valley kompleksa, gdje su ministri imali prilike vidjeti suvremene tehnološke JGL procese.

 „Ugodno smo iznenađeni svime što smo vidjeli i iskreno čestitamo Upravi JGL-a na svim postignućima. Drago mi je da Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva prepoznaju važnost ove kompanije i njezinog razvoja“, nakon obilaska izjavio je ministar Oleg Butković, a pozitivne dojmove vezane uz istraživačko-razvojne iskorake JGL-a podijelio je i ministar Filipović.

 „Prvi put sam u posjetu JGL-u i mogu samo čestitati na uspješnom vodstvu kompanije jer sve što sam danas imao priliku vidjeti pokazuje vašu predanost radu i usmjerenost na rast i inovacije. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja svjesno je da treba poticati domaće tvrtke, pogotovo ovakve poput JGL-a, u njihovom razvojnom zamahu te projektima ulaganja u energetsku učinkovitost, digitalizaciju i modernizaciju kapaciteta. Upravo to sustavno i činimo, a naša podrška neće izostati niti u budućnosti“, naglasio je ministar Davor Filipović.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.