Počeo najveći investicijski projekt JGL-a

Dobivanjem građevinske dozvole za izgradnju Svilna 2 službeno je označen početak novoga i najznačajnijega investicijskog projekta JGL-a vrijednog 45 milijuna eura. Radi se o 78 tisuća četvornih metara građevne cestice koja je dosad bila u funkciji proizvodnje betona i betonskih blokova, a njezina nova namjena bit će, prije svega, proširenje naših proizvodnih kapaciteta.

Ovaj iskorak omogućit će objedinjavanje svih poslovnih sadržaja JGL-a koji se sada odvijaju na nekoliko lokacija u Rijeci na jednoj jedinstvenoj lokaciji, kao i realizaciju planova rasta.

Kompleks Svilno 2 ("pharma valley") bit će svojevrsna ekstenzija postojeće proizvodne lokacije na Svilnu 1 i osigurat će tvrtki značajne kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju s kojima bi ujedno bili osigurani i ključni resursi za realizaciju planiranoga održivoga profitabilnog rasta sljedećih pet godina, a i dulje.

S obzirom na fokusiranost tvrtke na razvoj i proizvodnju lijekova za osjetila, dodatni kapaciteti i novosti u tehnološkoj opremljenosti novih pogona za sterilne otopine svakako će doprinijeti i daljnjem iskoraku ključnih brendova JGL-a na globalno tržište zdravlja.

Projekt je iznimno obiman, uključuje značajnu rekonstrukciju, prenamjenu i dogradnju postojećih objekata i stoga će se realizirati u fazama, prema postavljenom planu. Većina poslova prve faze počet će sredinom sljedeće godine, a predviđeni plan završetka je svibanj 2014. godine.

Nova proizvodno-tehnološka investicija zasigurno će jednim dijelom promijeniti vizuru grada Rijeke, a nedvojbeno će biti i pokretač rasta zapošljavanja, kao i općega gospodarskoga razvoja.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.