Pohvala Gradu Rijeci i JGL-u za akciju obnove mora ekokuglama

Na godišnjem Savjetovanju akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece" Grad Rijeka dobio je Pohvalu za JGL-ovu ekološku akciju podizanja razine svijesti kod djece i šire javnosti o važnosti čuvanja čistoće mora, jedinstvenog i neprocjenjivo vrijednog prirodnog resursa.

Povodom sto milijuntoga proizvodnog jubileja Aqua Marisa tijekom svibnja 2014. pokrenuta jeakcija obnove mora ekokuglama na temelju japanske EM-tehnologije. Ekokugle fermentiranjem razgrađuju morski mulji ostale uzročnike neugodnih mirisa obnavljajući kvalitetu morskog dna. Efektivni mikroorganizmi sposobni su prirodnim biokemijskim procesima pretvoriti štetne tvari u zdrave i korisne na isti način kako to priroda radi milijunima godina.

U ovu originalnu ekološku akciju uključili su se riječki osnovnoškolci, učenici Pomorske škole Bakar te brojni građani Rijeke  kako bi sudjelovali u rješavanju problema poboljšanja kvalitete mora.

Jadransko more jedno je od najčišćih mora svijeta, a kako bi takvo i ostalo potreban je stalni i udruženi angažman svih nas koji uz njega i od njega živimo.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.