Pohvala za napredak u društveno odgovornom poslovanju

Komisija upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj pohvalila je JGL za napore koji se iz godine u godinu ulažu kako bi se poslovanje u što je moguće više elemenata uskladilo s globalnim postulatima održivog razvoja.

Novo JGL-ovo Izvješće o održivom razvoju za 2016. godinu zadovoljava sve smjernice Europske komisije. Dodana vrijednost jest transparentan prikaz nefinancijskih utjecaja, čime je tvrtka izvještavanje uskladila sa zahtjevima sržne razine smjernica G4 Globalne inicijative za izvještavanje.

"JGL je neosporno izrastao u vodeću kompaniju u Hrvatskoj po mnogim kriterijima, a prije svega tu je ekonomska uspješnost, proboj na strana tržišta, zadržavanje visoko obrazovane, kvalitetne i motivirane radne snage i posvećenost kontinuiranom razvoju odnosa sa zajednicom, što demonstriraju ozbiljnim pristupom svakom potencijalnom izazovu i prilici da se odnosi unaprijede. Možemo tome pridodati i vrlo kvalitetan proces nefinancijskog izvještavanja", stoji u mišljenju koje je izdala komisija HR PSOR-a.

Prema mišljenju komisije, "JGL je multinacionalna kompanija koja se snažno razvila posljednjih godina te pokazuje da je sposobna othrvati se negativnim ekonomskim trendovima koji vladaju u okruženju jer je i u 2016. kompanija ostvarila ekonomski uspjeh. Jedan od pokazatelja propulzivnosti i potencijala koje JGL posjeduje jest i činjenica da su samo u 2016. godini lansirana 44 nova proizvoda, što predstavlja vrlo impresivan pokazatelj da JGL prepoznaje i ne ustručava se iskoristiti razvojne prilike usprkos trendovima. U vrijeme velike nezaposlenosti koja predstavlja ključan društveni problem kreiranje novih prilika, i time novih radnih mjesta, zasigurno je jedna od najodgovornijih uloga kojom poduzeće može doprinijeti boljitku zajednice i demonstrirati svoju društvenu odgovornost. Također, JGL već tradicionalno nabavlja struju iz obnovljivih izvora energije koja je zaštićena pod brandom ZelEn, a 2016. godine dodatno je uvedena ISO norma 50001 čime je tvrtka dala važan doprinos razvoju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, u skladu s obvezama koje smo na nacionalnoj razini preuzeli s ciljem ograničenja emisija stakleničkih plinova i borbe protiv klimatskih promjena".

Pohvala za napredak u kompaniji vrlo je pozitivno dočekana: "S velikim smo veseljem primili Mišljenje HR PSOR-a o našem Izvješću o održivom razvoju za 2016. godinu. Riječ je o još jednoj potvrdi ispravnosti naših napora da svoje poslovanje učinimo društveno odgovornim. Naše odluke usmjerene na ulaganje u tehnologije koje nisu okolišno škodljive, od nabave električne energije iz obnovljivih izvora, preko ograničenja emisija stakleničkih plinova u proizvodnji, do brige za zdravlje zaposlenika i ulaganja u lokalnu zajednicu, redom su se pokazale poslovno opravdanim i ispravnim, zbog čega ćemo nastaviti s njihovom provedbom i tražiti nove načine da naše poslovanje dodatno unaprijedimo", kazao je Jasmin Huljaj, glavni izvršni direktor JGL-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.