Polaznici Ljetne škole kemije u JGL Muzeju farmacije

Šestu godinu zaredom posljednje dane ljetnih praznika grupa ambicioznih srednjoškolaca, studenata, nastavnika i znanstvenika provodi u riječkim učionicama, predavaonicama i kemijskim laboratorijima. 

Od prošle godine, umjesto uobičajeno jedne, održavaju se dvije ljetne škole kemije: Ljetna škola kemije za studente, čiji je domaćin Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, i Ljetna škola kemije za srednjoškolce, kojoj je domaćin Prirodoslovna i grafička škola Rijeka.

Riječ je o jedinstvenom programu namijenjenom onima koji žele proširiti znanja iz kemije i razvijati vještine praktičnoga rada u kemijskom laboratoriju, a kako navodi voditelj doc. dr. Tomislav Portada s Instituta „Ruđer Bošković”, ove je godine zabilježen rekordan broj prijavljenih učenika.

Podršku vrijednom projektu ove je godine dao i JGL, osiguravši besplatne ulaznice i stručno vodstvo u JGL Muzeju farmacije. Posjetitelji su bili oduševljeni onime što su vidjeli i čuli, a informacije koje im je prenio Marin Pintur, voditelj Muzeja, ocijenili su kao iznimno vrijedne za nastavak školovanja, ali i opće znanje.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.