Predsjednik Zoran Milanović primio izaslanstvo HR PSOR-a

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je izaslanstvo Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) koje je činilo deset predstavnika tvrtki članica te ravnateljica Savjeta Mirjana Matešić.

Na temelju pripremljenog Prijedloga mjera za oporavak gospodarstva po načelima održivog razvoja, svaki član delegacije predsjedniku je predstavio tvrtku iz koje dolazi te primjere i prijedloge iz prakse. S temama "Uvođenje održivog razvoja u obrazovanje" i "Promicanje solidarnosti i borbe protiv nejednakosti", JGL je predstavila Dorotea Pernjak Banić, članica Upravnog odbora i direktorica globalnog upravljanja proizvodima.

"Principi održivog razvoja trebali bi biti čim bolje integrirani u obrazovni sustav kako bi se stvorila konkretna znanja i vještine potrebne za razumijevanje rizika i djelovanja prema rješenju. Iz JGL-ove prakse izdvojila bih kako svijest o održivom razvoju, znanje o njegovim principima, kao i znanja o ljudskim pravima s kojima mladi zaposlenici ulaze u proces selekcije pri zapošljavanju, trebaju biti što jasniji i čvršći", kazala je Pernjak Banić.

JGL-ova predstavnica naglasila je i kako bi uvođenje održivog razvoja u obrazovanje na svim razinama, uz podizanje ljudskih prava visoko na ljestvici prioriteta Vlade, osiguralo kontinuirani rast kompetencija za život i poslovanje, očuvanje konkurentnosti domaćih tvrtki na tržištu te promicanje vrijednosti koje su u sinergiji sa stvarnim održivim razvojem. Uz takvu podlogu u znanju i vrijednostima, poslodavci bi lakše osigurali vlastite alate za zaštitu postojećih radnih mjesta, kao i razvoj novog zapošljavanja, naročito u proizvodnji.

"Time bi se, kako unutar tvrtki tako i u širem okruženju, sačuvalo dostojanstvo i egzistencija onih koji će biti žrtve recesije. Ujedno, postigla bi se i afirmativna slika Hrvatske koja bi dala perspektivu izgradnje sretnog, demokratskog i naprednog društva u kojem će mladi ostajati", zaključeno je.

Izvor fotografija: Ured predsjednika RH

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.