Predstavljena Farmacija – novi studij Sveučilišta u Rijeci

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljana Farmacija – novi studij Sveučilišta u Rijeci.

Studij farmacije na Sveučilištu u Rijeci izvodit će se kao petogodišnji studij, odnosno integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij. Studij započinje od iduće akademske godine, a izvodit će ga zajednički Medicinski fakultet i Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci.

Konferenciji za medije prisustvovali su Ivica Šušak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, prim. Željko Plazonić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, Ivo Usmiani, predsjednik UO Jadran galenskog laboratorija d. d., prof. dr. sc. Siniša Tomić, ravnatelj HALMED-a, prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete, prof. dr. sc. Goran Hauser, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Igor Jurak, zamjenik pročelnice Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci i prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Na konferenciji je istaknuta važnost dobre međuinstitucijske suradnje koja je prisutna od samog pokretanja procedure osnivanja studijskog programa farmacije, kao i na planiranju i provođenju zajedničkih znanstvenih i primijenjenih istraživanja te jačanju ljudskih potencijala svih uključenih partnera. 

"Suradnja sa Sveučilištem je dobra, a s pokretanjem ovog studija bit će još i bolja. Sanjao sam o tome da jednom imamo studij Farmacije u Rijeci i to se sada ostvaruje. JGL je nastavna baza UNIRI za područje biotehnologije, a vjerujem da će uskoro biti i za područje farmacije. Farmacija je jedna od strateških industrija i važno je što ćemo u Rijeci imati vlastiti bazen kadrova", naglasio je Ivo Usmiani.

Konferenciji je prethodio radno-protokolarni sastanak u sklopu kojega je potpisan Ugovor o reguliranju međusobnih prava i obveza između FBF-a Sveučilišta u Zagrebu, Medicinskog fakulteta u Rijeci i Odjela za biotehnologiju, a nakon čega je uslijedio posjet proizvodnim pogonima u sklopu JGL Pharma Valley kompleksa, kao i obilazak JGL Muzeja farmacije. Posjetitelji su bili impresionirani viđenim, a dobivene pohvale nagrada su i priznanje za uloženi trud, kao i poticaj za daljnji rast i razvoj.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.