Projekt mjerenja očnog tlaka i suhoće oka prepoznali su brojni pacijenti

JGL je prvi u Hrvatskoj koji u suradnji s oftalmolozima provodi besplatno mjerenje očnog tlaka i suhoće oka u ljekarnama širom zemlje. 

U okviru projekta „Vjerujte svojim očima”, koji je započeo u listopadu prošle godine, JGL je prvi u Hrvatskoj, u suradnji s oftalmolozima, proveo besplatno mjerenje očnog tlaka i suhoće oka u ljekarnama širom zemlje. U više od 800 mjerenja ustanovljeno je da gotovo svaka četvrta osoba, odnosno njih 26 posto, ima povišen očni tlak te da gotovo svaka druga osoba ima suho oko!

Suho oko bolest je oka koja može nastati zbog poremećaja suznog filma – zbog nedostatka suza ili njihova obilnog hlapljenja. Ovi problemi mogu dovesti do oštećenja površine oka i neugodnih simptoma. Najčešći uzroci suhog oka mogu biti dugotrajan rad na računalu i gledanje u ekrane, izloženost vjetru i dimu, boravak u ventiliranim i klimatiziranim prostorima, nošenje leća i neodgovarajućih naočala, starenje itd.

Povećan tlak u krvnim žilama oka može dovesti do glaukoma, skupine bolesti vidnog živca i živčanih vlakana oka. Glaukom koji se ne liječi, nažalost, može dovesti do gubitka vida. Terapija glaukoma često može uzrokovati problem suhog oka. JGL-ovi lijekovi za glaukom i umjetne suze Vizol S pouzdani su i učinkoviti u borbi protiv ovih bolesti modernog doba.

Ove godine u planu je širenje projekta u Hrvatskoj, ali i regiji.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.