Suradnja JGL-a i UniRi-ja predstavljena predsjedniku Milanoviću

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Sveučilište u Rijeci, na kojem je održao sastanak s rektoricom Sveučilišta prof. dr. sc. Snježanom Prijić-Samaržija i njezinim suradnicima. Na sastanku su sudjelovali i predstavnici najznačajnijih gospodarskih partnera Sveučilišta, među kojima i Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a.

„Osnivanjem GMP laboratorija na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci JGL je ojačan za znanstvenu podršku u sklopu unapređenja postojećih lijekova i razvoja novih lijekova, a ovakva platforma pruža mogućnost za najviši standard edukacije studenata u industrijskom i realnom okružju. Također, razvoj inovativnog spreja za nos u sklopu IRI2 projekta, koji realiziramo u suradnji s Centrom za proteomiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci na čelu s prof. dr. sc. Stipanom Jonjićem i Odjelom za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, aktivno doprinosi umrežavanju realnog sa znanstveno-nastavnim i istraživačkim sektorom te njime promičemo razvoj inovativnosti, transfera tehnologije i znanja”, kazao je Usmiani posebno se osvrnuvši i na osnivanje studija farmacije pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, koji predstavlja kvalitetnu platformu za daljnji napredak RH u segmentu farmaceutsko-biotehnološkog razvoja te osnažuje deficitarnu farmaceutsku struku u našoj zemlji.

„Razlikujem modernost, odnosno pomodarstvo s jedne strane, od one modernosti koja znači suvremenost i uključenost u tokove i u korisne trendove”, rekao je predsjednik Milanović i dodao da je Sveučilište u Rijeci moderno u pozitivnom smislu te riječi te da s radošću gleda na projekte koji su mu predstavljeni.

Rektorica prof. dr. sc. Prijić-Samaržija kazala kako je cilj da Sveučilište u Rijeci bude sveučilište treće i četvrte generacije, ono koje ne samo da obrazuje i istražuje nego i funkcionira u zajednici povezujući kadrove i pripremajući studente za tvrtke jer one definitivno trebaju kadrove koji će raditi. „Želimo i da nam se vrate naši znanstvenici koji su otišli”, poručila je na kraju rektorica.

Sastanku su nazočili i predstavnici tvrtki Infobip, Ericsson Nikola Tesla, Lürssen i Gitone Kvarner.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.