Svečano otvoren kompleks Pharma Valley

Vi ste jedan od onih proizvođača koji nije monopolist, nego se za svoj kruh i novac morate boriti u konkurenciji izvan Hrvatske. I to je najzdravije, kazao je premijer Zoran Milanović na današnjem, svečanom otvorenju kompleksa Pharma Valley. Uz predsjednika Vlade RH, svečanosti otvorenja 361 milijun kuna vrijednog, novog proizvodno-skladišno-razvojnog kompleksa tvrtke, prisustvovalo je još tisuću gostiju, među kojima i ministri Siniša Varga te Branko Grčić, u ime predsjednice RH Marko Jurčić i Domagoj Juričić, Vojko Obersnel, Zlatko Komadina, mnogobrojni gospodarstvenici, uvaženi direktori, ravnatelji, predstavnici javnih i privatnih poduzeća te ustanova, kao i umirovljenici, dioničari i zaposlenici JGL-a, Adrialaba i Pabla.

Predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani na samom je početku svečanosti istaknuo kako JGL danas ponosno predstavlja najznačajniji strateški poduhvat koji je, prema vlastitoj formuli ravnoteže i održivosti, promišljan unatrag pet godina, a realizirati se počeo 2013.

"U životu svake tvrtke ostaju zabilježene neke posebno značajne odluke, nakon kojih sadašnjost i budućnost dobiju sasvim novu dimenziju. Naša je vizija bila jasna, naša je odlučnost bila jaka, naša je predanost bila potpuna. Snovi su se ostvarili, izgradnjom kompleksa Pharma Valley otvaramo vrata naše nove budućnosti." - kazao je Usmiani.

Uslijedio je emocijama obojan govor Mate Poropata, Izvršnog direktora farmaceutsko-tehničkih operacija tvrtke i voditelja projekta Pharma Valley.

"Nakon svih brojki i navedenih činjenica želim se vratiti ljudima, svima onima koji su s puno strasti i entuzijazma stvarali i živjeli ovaj projekt. Oduševljenje koje naši zaposlenici iskazuju radeći u novim prostorima čini nas posebno sretnima i vjerujemo da ćemo s novom motivacijom i poletom uspješno realizirati postavljene ciljeve i nastaviti putem daljnjeg rasta i razvoja.", kazao je vidno i čujno ganut Poropat.

JGL-ovcima je sreću i daljnji napredak u novim prostorima poželio i župan Zlatko Komadina kazavši kako ga arhitektura najveće zgrade kompleksa asocira na kralješnicu te kako JGL postaje simbol nove Rijeke. Gradonačelnik Obersnel rekao je kako je Pharma Valley svojevrsni landmark Rijeke koji jasno ocrtava budući razvoj našeg grada.

"Možemo biti ponosni na ovaj projekt i čestitati Ivi Usmianiju i njegovom timu, što su imali znanja i hrabrosti usred krize krenuti u ovako veliku investiciju i svoju viziju pretvoriti u stvarnost. Ovaj projekt veliki je iskorak za Rijeku te dokazuje da je, kada se ima jasna vizija, znanje i dobar proizvod, uspjeh zagarantiran," riječi su gradonačelnika.

Svečanost otvorenja pogona koji po opremljenosti i kapacitetima JGL svrstava među vodeće proizvođače sterilnih farmaceutskih oblika u Europskoj uniji, uveličali su i riječki izvođači - Radojka Šverko, Katja Budimčić uz klavirsku pratnju Vladimira Babina i skupina "Putokazi".

Simbolični čin pokretanja mehanizma i unapređenja JGL-a u inačicu 2.0 (upgrade) od strane Ive Usmianija i Katarine Pudić, najmlađe zaposlenice i predstavnice nove generacije koja će ostvariti budućnost tvrtke, otvoren je JGL-ov Pharma Valley. Svi gosti u pratnji medija potom su krenuli u obilazak ureda, skladišta, proizvodnje.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.