Uspješan spoj Lactogyna i znanosti

U jednom od najprestižnijih ginekoloških europskih časopisa "European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology" nedavno je objavljen rad pod naslovom "Učinkovitost oralno administriranih probiokulturnih kapsula na bakterijsku vaginozu i druge vaginalne infekcije: dvostruko slijepa, randomizirana, placebom kontrolirana studija". Autori su studije JGL-ovke Alenka Jajac Knez, Vedrana Despot Štefanović i Vedrana Kuzmić Vrbanović te dr. Goran Vujić iz Klinike za ženske bolesti i porode. S obzirom na to da se studija temeljila na prikazu učinkovitosti brenda Lactogyn na vaginalno zdravlje žena, JGL-ova probiokultura time je svakako dobila priznanje međunarodne stručne javnosti.

Odluka o izradi kliničke studije donesena je 2007. Godine kada ni stručna javnost ni potrošači nisu znali mnogo o probiokulturama za zaštitu intimnog zdravlja žene, a sama ideja rodila se iz potrebe da Lactogyn bude percipiran kao ozbiljan proizvod s jasnim učincima.

- Oralna probiokultura Lactogyn odličan je primjer kvalitetnog odabira preparata u suradnji s kliničarima, edukacije kliničara o njegovu značenju, implementacije u praksi te, na kraju, znanstvenog prikaza učinkovitosti u recentnoj literaturi. Drago mi je što sam, od samog početka pa sve do danas, mogao sudjelovati u svim koracima. Nakon što je JGL uspješno lansirao Lactogyn, uočena je potreba za dodatnim znanstvenim dokazima koji će učvrstiti njegovu poziciju. Ideja da se provede dvostruko slijepa placebom kontrolirana znanstvena studija o učinkovitosti Lactogyna na vaginalno zdravlje žena išla je u tom smjeru. Cilj rada bio je na uzorku žena iz RH i regije, potvrditi učinkovitost Lactogyna u zdravih žena s bakterijskom vaginozom u odnosu na placebo skupinu. Angažiran je veliki broj ginekologa, citologa, mikrobiologa koji su u suradnji s djelatnicima JGL-a prikupili podatke prema traženom dizajnu. Obrada velikog broja podataka potvrdila je kliničku učinkovitost Lactogyna pa su konačni rezultati studije prikazani na svim važnijim okupljanjima ginekologa i opstetričara u RH. O kvaliteti studije govori i podatak da je, uz manje ispravke, prihvaćena u časopisu "European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology". Vjerujem da je objavljivanje ovog rada samo početak u daljnjim nastojanjima znanstvenog potvrđivanja učinkovitosti i oralnih i novih vaginalnih probiokultura u zaštiti vaginalne flore, a posebno me veseli što tvrtka JGL tome pridonosi - riječi su doc. dr. sc. Gorana Vujića, jednog od autora.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.