Uz podršku JGL-a s radom započeo Laboratorij za farmaciju

U sklopu obilježavanja Dana Medicinskog fakulteta u Rijeci u zgradi Sveučilišnih odjela na Kampusu svečano je otvoren Laboratorij za farmaciju. Radi se o praktikumu u kojemu će se izvoditi kemijski predmeti za novopokrenuti riječki studij Farmacije, a koji će studentima omogućiti stjecanje novih kompetencija za rad u ljekarništvu, bolničko-zdravstvenim ustanovama te farmaceutskoj industriji.

Opremanje laboratorija financijski su podržali Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i JGL, a otvorenju su nazočili zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, rektor Medicinskog fakulteta Goran Hauser i izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić.

„Puno truda i entuzijazma uloženo je u osnivanje studija Farmacije. Veseli me što smo uspjeli iskoristiti trenutak, što smo imali sjajne ljude koji su na tome radili i koji su nastavili raditi kako bismo danas mogli otvoriti i ovaj laboratorij. Veliko hvala Gradu Rijeci, županiji i JGL-u što nas podržavaju na tom našem putu”, naglasila je rektorica Prijić-Samaržija.

„Osnivanje studija Farmacije podupiremo od samog početka te ne sumnjam da će se naša suradnja u budućnosti još čvršće razvijati. Činjenica da sada u Rijeci imamo ovaj studijski program za nas je izuzetno važna jer vjerujem da se u današnjim studentima kriju naši budući kolege”, zaključio je Vučić.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.