Uzbekistan je novo JGL tržište s vlastitim operacijama

Dana 25. ožujka 2024. otvoreno je predstavništvo JGL-a u Uzbekistanu, čime broj tržišta s vlastitim JGL operacijama raste na ukupno jedanaest. Širenje poslovanja na novom području dio je vršne korporativne strategije, a u Uzbekistan JGL ulazi s portfeljem iz ključnih terapijskih skupina - gripa i prehlada, oftalmologija i dermatologija.

„Radi se o tržištu koje raste i otvara se prema svijetu, te posljedično bilježi velike promjene u ponašanjima potrošača koja idu u korak sa svjetskim trendovima. Primjerice, primjetna je sve veća penetracija interneta, klimatizirani prostori uslijed tople i suhe klime, a izrazito je specifičan veliki broj mladih majki i rastući broj djece. U kontekstu svega nabrojenog, JGL ima vrlo atraktivan portfelj, te znanje i iskustvo koji mogu pomoći i u liječenju i u prevenciji“, naglasila je Alenka Jajac-Knez, direktorica Tržišnih operacija dodajući kako Uzbekistan ima 36 milijuna stanovnika, broj je rastući i projicira se da će zemlja doseći gotovo 41 milijun ljudi do 2040. godine.

„Estimiran je i rast BDP-a od 10 posto godišnje u sljedećih nekoliko godina, kao i pad inflacije u istom periodu. Farmaceutsko tržište brzo se mijenja i vrlo je interesantno, procijenjeno je na 1,6 milijardi američkih dolara, a raste godišnjom stopom od 6,5 posto. Referentno tržište s ključnim JGL terapijskim skupinama raste dvoznamenkastim stopama“, govori Jajac-Knez zaključujući kako ne sumnja da će bogato iskustvo poslovanja JGL-a na tržištima CIS-a doprinijeti uspješnom pozicioniranju naših brendova na novom tržištu, kao i daljnjem rastu i razvoju naše kompanije.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.