Veliki uspjeh prvog Simpozija o zdravlju iz Jadranskog mora

Povodom proslave velike obljetnice našeg najpoznatijeg internacionalnog brenda, 20. rođendana Aqua Marisa, u Opatiji je 25. svibnja 2019. održan First International Adriatic Sea Water Symposium, međunarodni znanstveni simpozij o važnosti morske vode za održavanje zdravlja ljudi.

Ukupno stotinjak sudionika s domaćeg i čak 15 svjetskih tržišta, iz Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, Gruzije, Kazahstana, Kirgistana, Armenije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Tajlanda, Indonezije i Filipina, redom eminentnih stručnjaka iz područja ORL-a i pedijatrije, uz naše partnere i zaposlenike, na Simpoziju je imalo priliku izmijeniti znanja i iskustva, ali i dobiti nove spoznaje o važnosti korištenja morske vode za unapređenje zdravlja ljudi.

Predstavljeno je ukupno 17 predavanja i prezentacija tema na posterima koji su sudionicima pružili vrijedan doprinos još dubljem razumijevanju stručnog znanja o moru, ali i bogato dopunili postojeću, stručnu bazu znanja o blagodatima mora potvrđujući da su proizvodi na bazi mora sigurni za primjenu te učinkoviti u prevenciji i u terapiji bolesti gornji dišnih puteva.

Uz veliki interes za prezentaciju prof. Sergeya Ryazantseva iz Rusije, svjetski poznatog predavača i autora više od 400 stručnih publikacija, uključujući 12 monografija i kliničkih smjernica, sudionici su s velikom pažnjom tijekom cijelog dana trajanja Simpozija pratili i sva ostala predavanja o iskustvima kolega s drugih tržišta u primjeni proizvoda Aqua Maris.

Glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić otvorio je i zatvorio Simpozij prigodnim govorom naglasivši kako je ovim događajem predstavljen novi pristup rada sa strukom koji će omogućiti daljnja istraživanja i izmjenu znanja, pri čemu će JGL nastaviti pružati adekvatne platforme za znanstvena okupljanja i aktivnosti.

"Naš je glavni cilj bio pobuditi kod stručnjaka znatiželju za daljnjim razvojem studija o primjeni morske vode u prevenciji i liječenju problema gornjih dišnih puteva. Mislim da smo to uspješno napravili, kao i otvorili vrata budućim suradnjama kako između JGL-a i liječnika tako i među liječnicima s različitih tržišta, gdje je uloga JGL-a da osigura okruženje u kojemu se istraživanja i napredak u znanju mogu događati kontinuirano.", kazala je glavna voditeljica projekta, Marina Stanojević Večerina, globalna brend menadžerica za Aqua Maris i Meralys.

Uoči Simpozija, gosti su imali priliku upoznati se i s proizvodnjom unutar JGL Pharma Valley, nakon čega je uslijedilo druženje u središnjem atriju poslovne zgrade na Svilnom. Pozdravnim govorom okupljenima se obratila Marina Pulišić, članica Upravnog odbora JGL-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.