Viset kapi uklanjanju crvenilo i nadraženost oka

Tvrtka JGL još jednom potvrđuje svoje kompetencije i konkurentnost oftalmološkog portfelja lansiranjem novog proizvoda u kategoriji bezreceptnih lijekova na tržište Hrvatske - Viset 0,5 mg/ml kapi za oko, tetrizolinklorid otopina, 10 ml.

Nove kapi za oko bez konzervansa rezultat su znanja JGL-ovih zaposlenika i vlastitog razvoja koji je temeljen na proizvođačkoj kompetenciji i potvrđenim uspjesima oftalmološke palete proizvoda u kategorijama lijekova na recept i bezreceptnih proizvoda.

Viset tetrizolinske kapi za oko namijenjene su uklanjanju crvenila i dekongestiju sluznice oka u bolesnika s neinfektivnim nadražajem oka nastalim iritacijom:

  • zbog npr. dima, prašine, vjetra, klorirane vode, svjetlosti,
  • kao posljedica alergijske reakcije oka.

U sastavu u kojem je aktivni sastojak tetrizolinklorid 0,5 mg/ml nema konzervansa, što je značajna prednost proizvoda. Također, njegove su glavne karakteristike brzo djelovanje i višesatni učinak – lokalnom primjenom na spojnicu oka u samo nekoliko minuta Viset tetrizolinske kapi dovode do suženja krvnih kapilara u trajanju od 4 do 8 sati.

Crvenilo oka česta je pojava i može imati brojne različite uzroke, ali je obično simptom drugih očnih stanja koja mogu varirati od benignih do ozbiljnih. Zato je nužno prije upotrebe Viset kapi za oko, pažljivo pročitati uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitati svog liječnika ili ljekarnika.

Doziranje

Odrasli i adolescenti stariji od 12 godina: po jednu kap u svako oboljelo oko 2 – 3 puta na dan.

Djeca u dobi između 2 i 12 godina: primjena se ne preporučuje bez prethodnog savjetovanja s liječnikom, a ne smije se primjenjivati u dojenčadi i djece mlađe od 2 godine.

Leće se prije primjene moraju ukloniti i mogu se ponovo staviti 15 minuta nakon ukapavanja lijeka.

Povezani proizvodi

Viset 0,5 mg/ml kapi za oko, tetrizolinklorid otopina

Viset 0,5 mg/ml kapi za oko, tetrizolinklorid otopina

Viset 0,5 mg/ml kapi za oko, bez konzervansa, namijenjene su uklanjanju crvenila i dekongestiji sluznice oka, kod nadražaja i crvenila koji nisu uzrokovani infekcijom, nego su posljedica: iritacije zbog npr. dima, prašine, vjetra, klorirane vode, svjetlosti, alergijske reakcije oka npr. sezonska alergija, alergija na pelud. 

Saznaj više

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.