Vučić na konferenciji HGK-a: „Novi načini razmišljanja ključ su novih vrijednosti”

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstva vanjskih i europskih poslova, održana je konferencija „Kako preživjeti krizu u lancima vrijednosti”. Uz središnje predavanje poznatoga svjetskog futurologa Matthewa Griffina, koji je naglasio kako je svaka prijetnja prilika za jačanje vlastitih prednosti, o istraživanju prilika za hrvatski izvoz govorili su brojni stručnjaci iz relevantnih sektora i organizacija.

Među njima bio je i Mislav Vučić, izvršni direktor JGL-a, koji je sudjelovao u temi „Kriza je prilika: Budućnost lanaca vrijednosti i dobave”, uz Mathewa Griffina, Zdenka Lucića iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Josipa Grileca iz Stražaplastike i Ivana Vrdoljaka iz Metal Producta.

Svi panelisti složili su se da je na krizne situacije nužno gledati kao na prilike, djelovati odmah te poslovanjem uvijek upravljati kroz brza i pravodobna rješenja.

„Tijekom 2021. godine u JGL-u smo osnovali Znanstveno vijeće, nezavisno i međunarodno tijelo koje okuplja vrsne domaće i inozemne stručnjake te ojačava znanstveni profil projekata istraživanja i razvoja naše kompanije. Želja nam je pozicionirati JGL kao inovatora u razvoju naprednih, diferenciranih proizvoda unutar naša tri strateška terapijska područja – gripe i prehlade, oftalmologije i dermatologije. Novi načini razmišljanja o proizvodnim procesima ključ su novih vrijednosti”, naglasio je Vučić.

Uvod u panel dala je Ulla Engelmann iz Glavne uprave za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike Europske komisije. Engelmann je kao podlogu raspravi iznijela pregled smjernica nove Industrijske strategije za globalno konkurentnu, zelenu i digitalnu Europu te predočila ulogu organizacije Enterprise Europe Network u pomoći malim i srednjim poduzetnicima da odgovore na krize i u zelenoj i digitalnoj tranziciji.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.