Završen investicijski projekt Integra: „JGL daje doprinos Hrvatskoj kakvu želimo”

Jadran-galenski laboratorij (JGL), najveća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, privela je kraju trogodišnji investicijski projekt INTEGRA vrijedan 53 milijuna eura. Izgradnjom dvaju visokotehnoloških objekata na Svilnom i Kukuljanovu te nabavkom vrijedne opreme značajno su povećani kapaciteti i tehnološke mogućnosti istraživanja i razvoja, proizvodnje sterilnih sprejeva, kapi i aerosola te logistike i distribucije.

U JGL Pharma Valley kompleksu na Svilnom danas je svečano obilježen završetak ulaganja u projekt INTEGRA, a brojnim uzvanicima iz svijeta gospodarstva i politike predstavljeni su novi laboratoriji za istraživanje, razvoj i kontrolu kvalitete, pilot pogon te linija za sterilnu proizvodnju kapi i sprejeva kojom se proizvodni kapaciteti povećavaju za čak 60 posto. Prezentiran je i novi robotizirani logističko-distribucijski centar JGL-a s 17 500 paletnih mjesta, koji se nalazi u riječkoj poslovnoj zoni Kukuljanovo. Osim navedenog, u sklopu projekta INTEGRA izgrađeni su i dodatni sadržaji koji će unaprijediti uvjete rada zaposlenika i gostiju u kompleksu Pharma Valley, poput restorana, novih uredskih prostora, predavaonice, višenamjenske dvorane za sastanke i novog postava JGL Muzeja farmacije.

„INTEGROM značajno podižemo tehnološku opremljenost i kapacitete te stvaramo preduvjete za daljnji iskorak naših ključnih brendova na globalno tržište zdravlja”, na otvorenju je istaknuo Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a, te dodao: „U životu svake tvrtke ostaju zabilježene neke posebno važne odluke, nakon kojih sadašnjost i budućnost dobiju sasvim novu dimenziju. U JGL-u smo oduvijek znali da možemo rasti, sanjali smo da iz malog lokalnog laboratorija postanemo internacionalna farmaceutska tvrtka koja posluje daleko izvan granica naše države. Skromno, uporno i strpljivo, s puno strasti i energije gradili smo ovu našu kuću, kao i njenu internacionalnu poziciju, a sad smo sa svojih 150 brendova, 300 proizvoda i 650 varijacija prisutni na 60 tržišta svijeta. Izvoz čini 86 posto naših poslovnih prihoda.”

Povećanje istraživačko-razvojnih kapaciteta te integracija istih s proizvodnjom i kvalitetom na jednoj lokaciji osnažit će pozicije JGL-a u razvoju i proizvodnji naprednih, inovativnih proizvoda unutar tri strateška terapijska područja – gripe i prehlade, oftalmologije i dermatologije, pojasnio je glavni izvršni direktor JGL-a, Mislav Vučić. Dodao je, ipak, kako su ključ uspjeha – zaposlenici. „Želim zahvaliti timu koji je vrijedno i znalački vodio ovaj projekt, ali i cijelom kolektivu JGL, Adrialab i Pablo, kojeg čini 1241 pojedinac, a koji motivirano i uspješno realizira naše ciljeve, svjestan da natjecanje s globalnim multinacionalnim kompanijama traži izvrsnost u svemu što radimo”, rekao je Vučić.

Premijer Andrej Plenković čestitao je na uspješno završenom projektu te istaknuo kako je ponosan što može iskazati poštovanje prema više od trideset godina truda, rada i ulaganja JGL-a.

„Hrvatska banka za obnovu i razvitak je alat Vlade i njena primarna svrha je poticanje projekta poput ovog. Ovo je ulaganje u visoke tehnologije, znanje, proizvodnju i digitalizaciju, čime se postiže globalna konkurentnost. JGL daje doprinos Hrvatskoj kakvu želimo“, izjavio je predsjednik Vlade te dodao: „ U JGL-u osjećam zajedništvo i koheziju – a to je najvažnije za timski rad, vjeru u ono što se radi, lojalnost, angažman, partnerstvo, suradnju i u konačnici za uspjeh. Mi smo ponosni na vas i država je tu da bi projekti poput INTEGRE činili Hrvatsku boljom.“

Nakon svečanog dijela programa u kojem su nastupili Tina Vukov, Matija Dedić, Universe Dance Crew, Ana Kabalin i Neno Belan uzvanici su obišli novi kompleks i uvjerili se u značaj, kvalitetu i veličinu ove investicije koja doprinosi podizanju ne samo hrvatskih, već i europskih farmaceutskih standarda.

INTEGRA u brojkama:

  • vrijednost investicije: 53 milijuna eura
  • trajanje projekta: 3 godine
  • rast kapaciteta sterilne proizvodnje za 60 posto (40 milijuna proizvoda)
  • ukupna površina nove farmaceutske proizvodnje: 3250 m2
  • novi pilot pogon: 750 m2
  • novi laboratoriji i uredi za istraživanje i razvoj te kontrolu kvalitete: 2450 m2
  • novi logističko-distribucijski centar Kukuljanovo: 20 000 m2
  • kapacitet logističko-distribucijskog centra Kukuljanovo: 17 500 paleta

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.