Alen Orlović

Operater doziranja

O meni...

Ja sam Alen Orlović, zaljubljenik u prirodu, sport i putovanja. Završio sam srednju Kemijsko - grafičku školu, smjer Kemijski tehničar. U proizvodnji JGL-a sam od 2010. godine, na poziciji operater doziranja na odjelu SOO (Suhi oralni oblici). 

O jednom mom radnom danu…

Moj radni dan započinje provjerom dnevnog plana proizvodnje te oblačenjem za odjel SOO, klasa D. Nakon toga slijedi priprema bulka te provjera odobrenja. Nakon što se uvjerim da je sve spremno i odobreno počinjem s pripremom stroja za blistiranje, kontaktiram odjel Osiguranje kvalitete te po njihovom odobrenju započinjem s procesom doziranja.

Tokom procesa doziranja također ispunjavam proizvodnu dokumentaciju i redovito provjeravam parametre procesne kontrole i osobine samog proizvoda kako bi se uvjerio da je krajnji proizvod ispravan i u skladu s svim propisima. Po završetku doziranja zatvaram radni nalog te kontaktiram pripremu materijala u vezi povrata ambalaže kako bi se prostor rasčistio i pripremio za idući proizvod. 

O izazovima u proizvodnji…

Najveći izazov u proizvodnji mi je ispunjavanje tjednog i mjesečnog plana proizvodnje u zadanom roku te isporuka kvalitetnog i ispravnog proizvoda.

U proizvodnji stvari često ne idu onako kako mi zamislimo, dešavaju se zastoji i kvarovi na strojevima, susrećemo se s raznim problemima s samom ambalažom i sl., te je potrebno puno znanja, vještina i snalaženja kako bi se riješilo novonastale probleme pritom održavajući brzinu, ali i kvalitetu krajnjeg proizvoda.  

O timskom okruženju… 

Raduje me rad u timu jer jedni druge međusobno nadopunjujemo i pomažemo si. Timski rad me ispunjava i sigurno doprinosi mom osobnom rastu kao i ispunjavanju ciljeva koji se postave ispred mog tima i mene. Zajedno je puno lakše. 

O motivaciji prema radu… 

Motiviraju me dugoročni projekti čijim se rezultatima veselim, a posebna motivacija mi je  stjecanje svakog novog znanja koje doprinosi tom cilju. U proizvodnji je specifično imati znanja iz raznih područja kako bi se što bolje moglo shvatiti cijeli proizvodni proces nastanka proizvoda. Veseli me svako proširivanje znanja jer znam da na taj način svakog dana napredujem. 

O radu u JGL-u…

Kod rada u JGL-u najviše volim stabilnost tvrtke, rad sa suvremenim tehnologijama i nova znanja koja svakodnevno stječem. 

O želji za novim znanjima…

Osim želje za znanjima s područja proizvodnje, imam posebnu želju za znanjima iz područja digitalnog marketinga te razvoja mobilnih aplikacija. Ove godine sam stekao zvanje Specijalist za internet oglašavanje te za sljedeću godinu planiram završiti i program za razvoj mobilnih aplikacija.

O mojim hobijima…

To je malo teško pitanje, jer ih stvarno ima mnogo. Izdvojio bih putovanja i organizaciju putovanja, fitness, planinarenje, brdski biciklizam i izradu web stranica. Član sam JGL planinarskog društva te član neslužbenog JGL biciklističkog tima. 

O uspjesima i zadovoljstvu…

Ne bi se mogao pohvaliti ili izdvojiti jedan veliki životni uspjeh jer, možda, između ostalog, nisam osoba s jednim ciljem i jednim afinitetom, nemam recimo želju postat predsjednik. Moj život se sastoji od puno različitih interesa i želja te svaki od njih ima neke svoje posebne uspjehe, preko sportskih, kreativnih, pa i poslovnih, raznoraznih tečajeva, škola, usavršavanja u svim pogledima, itd. Sve to nosi svoje male životne uspjehe. Isto tako sve te stvari nose i veliko životno zadovoljstvo, a možda bi kao najveće od svih izdvojio putovanja sa svojom dragom te upoznavanje svih tih tajni drugih krajeva, kultura i običaja, ako tu još možemo i uvrstiti malo sporta, pa možda i malo kreative (pisanje bloga i slično), gdje ćete većeg životnog zadovoljstva? A veliko zadovoljstvo je na koncu najveći uspjeh!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.