Josipa Kolobarić

Specijalist razvoja ambalaže

O meni...

Na poziciju specijalistice za razvoj ambalaže sam došla 2018. godine, nakon završetka diplomskog studija Istraživanje i razvoj lijekova na Odjelu za Biotehnologiji u Rijeci. Tada još nisam znala što točno želim od karijere, osim da bi htjela biti dio industrije. Inicijalno sam se prijavila za Marketing, ali karijeru započela u Razvoju. Danas kada gledam unatrag, sretna sam s takvim ishodom jer se nalazim baš tamo gdje želim biti. 

O jednom mom radnom danu...

Kao većini kolega, radni dan započinje pregledom mailova i prioritizacijom poslova. Svakodnevno komuniciram s kolegama iz različitih odjela, a veliki dio komunikacije ostvarujem i s vanjskim suradnicima - proizvođačima ambalaže. Posao je jako dinamičan (što je zapravo sretna okolnost ako volite takav tip rada) i dan nikada ne završi onako kako ga zamislim. Dio posla čine laboratorijske analize i ispitivanje parametara na koje utječe ambalaža. To je prilika za upoznavanje ambalaže s proizvodom te odabir odgovarajućeg finalnog pakiranja. Različite konfiguracije ambalaže imaju različite prednosti i mane pa uzimajući u obzir i da je svaki novi proizvod drugačiji, u koktel radnog dana dodajem uzbuđenje, iščekivanje rezultata, pisanje izvještaja i potrebu za kreativnim pristupom i istraživanjem kod definiranja finalnog rješenja.

O izazovima na poslu... 

Svakako je najveći izazov nositi se sa zadacima koji dođu nenadano i neplanski. U takvim situacijama brzinski prilagodim plan i raspored, duboko udahnem i primim se posla. Kada stvari stvarno „gore pod nogama“ tu su kolege koji uvijek pružaju ruke pomoći. Izazov je pratiti promjene u regulativi i kontinuirano optimizirati proizvode da zadovoljavaju najvišim zahtjevima kvalitete, u čemu smo kao firma vrlo uspješni. Ambalaža postaje sve veći fokus regulatornih tijela, a s obzirom da naši proizvodi imaju dodanu vrijednost u vidu eliminacije konzervansa iz formulacije, ambalaža je glavna zvijezda koja osigurava integritet i sterilnost naših proizvoda.

O timskom okruženju...

Uvijek je dobro biti dio tima, posebice kad je tim orijentiran na isti cilj i osjeća se međusobno razumijevanje. Timski rad je najviše vidljiv kada postavljamo nove procese, primjerice usklađivanje s novom regulativom te pisanje internih procedura. Na timskim radionicama svatko daje svoj najveći doprinos, svoje viđenje problema, dijele se ideje i prijedlozi, a kad su nam radionice ponavljajuće još bolje se povezujemo i rastemo kao tim.

O motivaciji prema radu...

Motivira me konačni rezultat, završavanje projekata i registracija novih proizvoda. Svaki proizvod nosi svoje izazove, a kada ih uspješno riješiš, ne bojiš se novih već ih spremno iščekuješ. JGL benefiti i nagrade koje dobivaju svi zaposlenici su dodatni motivatori za maksimalni angažman.

O radu u JGL - u ... 

Često znam svojim prijateljicama s faksa preporučiti da dođu raditi u JGL. Radna atmosfera je odlična, prepoznaje se i cijeni doprinos pojedinca i inovativnost, ali najviše me se dojmi ulaganje u opremu i edukaciju zaposlenika.

O želji za novim znanjima...

Željela bih ići u smjeru postizanja novih znanja i vještina za karakterizaciju sprejeva za nos te dijeljenja stečenog znanja kroz stručne publikacije. Trenutno smo jedini u Hrvatskoj koji imaju instrumente za mjerenje distribucije veličine čestica te mjerenje geometrije i uzorka raspršenog oblaka spreja. To su ključni instrumenti za razvoj generičkih proizvoda i takve analize nam pružaju uvid u profiladministracije lijeka u praksi. Dodatno, pruža nam znanje koje možemo podijeliti i s vanjskim suradnicima, u vidu razvoja metoda i ugovornih analiza. 

 O mojim hobijima...

Većinu slobodnog vremena provodim s meni najdražim osobama. Ostatak preusmjerim u šetnje, izlete, interese poput vrtlarenja (anti stres terapija), ili jednostavno gledanje serija. Interesira me dizajn interijera pa volim gledati emisije na tu temu i beskonačno surfati Pinterestom. Priključila sam se JGL planinarskoj sekciji, tu sam (teški) početnik, ali se nadam da ću se više aktivirati jer je osvajanje vrhova i nalet sreće u tim trenucima neopisiv. 

O uspjesima i zadovoljstvu...

Smatram da je uspjeh sačinjen od puno poslovnih i privatnih stvari koje nam osobno mnogo znače i kako zbroj ostvarenog raste, tako raste i sreća. U suštini mi najveće životno zadovoljstvo pružaju partner, obitelj i prijatelji i ti odnosi će mi uvijek biti nepromjenjivi dio jednadžbe. Za mene je uspjeh kontinuirani rad na sebi, izlazak iz komforne zone te stjecanje novih vještina, kako poslovno tako i privatno.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.