Karla Dubaić

Predformulator

O meni…

Rodom sam iz Našica, ali već sedam godina živim u Rijeci gdje sam završila Biotehnologiju u medicini, diplomski studij na Odjelu za biotehnologiju. Preddiplomski rad mi je u području sinteze u organskoj kemiji, dok sam za diplomski rad odlučila ići u drugo područje – molekularna biologija. U JGL – u sam godinu dana na poziciji Predformulatora u Istraživanju i razvoju (gdje sam odradila i praksu). 

O jednom mom radnom danu…

Svaki radni dan mi je drugačiji, što mi savršeno odgovara. Ujutro najčešće prvo pogledam mail - ove i riješim hitne stvari, a zatim se bacam na drugo što uključuje: pregled literature za novi proizvod, organizacije narudžbe sirovina i referentnih proizvoda na tržištu, razvoj metoda u području reologije i veličine čestica, obrada rezultata itd. Ima zaista puno posla, ali to je i cilj na kraju dana. 

O izazovima na poslu…

Ima zaista svakakvih izazova. Nekad je to uređaj koji ne radi, pa pokušavaš odgonetnuti razlog, ili pak uvodiš novi uređaj pa se učiš prvi raditi na njemu. Nekad su to patenti koji nam limitiraju rad na novoj formulaciji pa gledamo kako ga možemo zaobići. Ne smijem zaboraviti ni ograničenu dostupnost o sastavu referentnog proizvoda na tržištu, što je većinom slučaj. Međutim, okružena sam s produktivnim ljudima pa svemu nađemo rješenje.  

O timskom okruženju…

Timsko okruženje mi je odlično, ispunila su mi se sva očekivanja. Zajednički rješavamo probleme, ali najviše od svega imamo razumijevanja jedni za druge. Mislim da je jako bitno imati pozitivnu okolinu na poslu i na posao ići sretan. 

O motivaciji prema radu…

Motivira me učenje novih stvari i usavršavanje novih vještina. U JGL - u motivacije ne nedostaje po tom pitanju jer stalno radimo na nečem novom/pokušavamo biti bolji u nečem starom. 

O radu u JGL – u…

Raditi u JGL - u je avantura. Svaki dan nešto novo! Ali, najviše od svega cijenim što uvijek težimo najboljem. Najviše volim atmosferu i poticajnu okolinu. Mislim da je tome najviše doprinijelo što sam kao mladi zaposlenik imala priliku prezentirati projekte na kojima radimo. To je velika motivacija za dalje. 

O želji za novim znanjima…

Željela bih jednog dana upisati doktorat uz rad u industriji. Sviđa mi se interdisciplinarnost i primjena znanja iz oba područja u radu. 

O mojim hobijima…

Kuhanje i isprobavanje novih jela je hobi koji me opušta, pogotovo uz druženje s prijateljima. Prije koju godinu sam otkrila i planinarenje, a barem jednom godišnje odem s prijateljima nekoliko dana u planine – što bih preporučila svakome!

O uspjesima i zadovoljstvu…

Imam još vremena za veće uspjehe u životu, ali ponosna sam na svoje akademsko znanje i što sam naučila/postigla u ovih kratkih godinu dana u JGL - u. Uživam u nepoznatim situacijama, većinom ljudi bježe od toga, ali jednom kad shvatiš da ćeš se uvijek snaći – nema toga što ne možeš postići. 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.