Leo Cuculić

Glavni tehnolog razvoja procesa

O meni... 

Rođen sam i odrastao u Rijeci, gdje sam završio Prirodoslovnu i grafičku školu, smjer prirodoslovna gimnazija. Za vrijeme osnovne i srednje škole trenirao sam plivanje i ostvario zavidne rezultate na državnoj razini. Nakon završetka srednje škole upisao sam Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu te sam se po završetku istog zaposlio u PLIVI, gdje sam proveo tri godine na poziciji tehnologa u API proizvodnji. Radi preseljenja u Rijeku zapošljavam se u JGL-u i ovdje sam već skoro dvije godine na poziciji glavnog tehnologa razvoja procesa.

O jednom mom radnom danu...

Moj radni dan započinje u 8 sati ujutro. S obzirom na to da ne pijem kavu, odmah se bacam na pregledavanje mailova i organizaciju dana. Tijekom jednog radnog dana prisustvujem na dosta različitih sastanaka vezano uz razne teme u koje sam uključen. Kad uhvatim vremena između istih, bavim se i projektom dehidracije mora, gdje pokušavamo od Jadranskog mora stvoriti sol i onda sa stvorenom morskom soli opet dobiti more. Dan mi završava oko 16 sati.

O izazovima na poslu...

Budući da radim na projektu pokretanja novog proizvodnog odjela i dizajniranja proizvodnog pogona, svakodnevno se susrećem s jako puno nepoznanica i izazova, a sve s ciljem da svaki novi projekt bude sve bolji i bolji! Radim na dizajniranju proizvodnih sustava za proizvodnju (mikro)suspenzija i (nano)emulzija, tehnologije koje još nemamo u JGL-u. Svaki je dan drugačiji i predstavlja neki svoj izazov, od opreme koju ćemo koristiti, dizajna iste, do tehnologije i načina proizvodnje te samih karakteristika proizvoda kako bismo bez problema razvili proizvode do komercijalne faze!

O timskom okruženju...

Rad bez ljudi koji će ti biti podrška i pomoći ti u onome što radiš kompliciran je i nepotrebno težak. Mislim da u današnje vrijeme bez timskog rada nema napretka. U sve teme uključeno je jako puno područja koja jedna osoba ne može pokriti te je timski rad nužan, odnosno neizbježan. Sukobiti različita stajališta, stavove i mišljenja standardna je procedura u JGL-u i uvijek rezultira napretkom u svakom smislu – težimo zvijezdama (Orion).

O motivaciji prema radu...

Najviše me motivira raditi u zdravoj radnoj okolini koja cijeni svakog pojedinca i teži jednostavnosti i kontinuiranom unaprjeđenju procesa bez obzira na prepreke koje se nalaze ispred nje.

O radu u JGL-u...

Rad u JGL-u dinamičan je i izazovan i nikad ne znaš što će te dočekati tog dana. Timski rad, motiviranost zaposlenika i okruženje u kojem je dopušteno pogriješiti smatram najvećom odlikom JGL-a, što smatram jako bitnim u svakodnevnom radu. Dizajniranje pogona iz nule i gledanje kako isti napreduje prema tvojim idejama nešto je s čime se ne može svatko pohvaliti, kao i sudjelovanje u razvoju procesa koji bi dugoročno mogao biti jako značajan za kompaniju.

O želji za novim znanjima...

S obzirom na to da sam po struci magistar kemije, a radim u farmaceutskoj industriji, trudim se svaki dan približiti se sve više području rada i naučiti nova znanja i vještine od kolega koji nisu iste struke kao i ja. Volio bih naučiti više o opremi i svim današnjim i budućim mogućnostima iste, kako bih mogao ponuditi ideje i rješenja koji će biti na korist cjelokupnom procesu.

O mojim hobijima...

Općenito volim provoditi vrijeme na moru i uz more, pa se tako bavim ronjenjem i jedrenjem te vozim JGL zaposlenike na jedrilici u sklopu timskih teambuildinga.

O uspjesima i zadovoljstvu...

Smatram da je uspjeh i zadovoljstvo sačinjeno od puno poslovnih i privatnih prilika koje mi puno znače. Od zadovoljstva s radom na poslu koji me zanima i koji volim raditi do uživanja s partnericom i prijateljima. Uspjeh je kontinuirano balansirati između privatnog i poslovnog kako bi zadovoljstvo u svim sferama bilo visoko!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.