Zdravka Knežević

Direktorica Znanstveno-stručnih operacija

O meni…

Završila sam FKIT u Zagrebu, smjer kemijsko inženjerstvo. Kasnije sam na istom fakultetu uz suradnju s Farmaceutskim fakultetom završila magisterij znanosti, te napokon i svoj doktorski studij. U JGL sam radila od 2013. do 2015. u odjelu I&R, te ponovno od siječnja 2021., otkad vodim novoosnovano područje ZSO (Znanstveno-stručne operacije), koje objedinjuje odjele I&R, Registracija, Medicinski odjel te odjel Razvoja procesa (u žargonu: Pilot).

O jednom mom radnom danu…

Budim se oko 6 sati i lagano krećem u dan uz druženje sa svojim psićem i macom: hranim ih, mazim, odradimo kratku šetnju. U uredu sam oko 8 sati, a tada kao na traci kreću sastanci, pozivi, mailovi. Redovito radim tjedne planove zadataka i nastojim ih realizirati u značajnoj mjeri. Imam fokus na kritične i nove zadatke, gdje procjenjujem da je moj angažman bitan i važan. Kad moji kolege i timovi procijene da me trebaju i za neke druge zadatke, nastojim se što brže uključiti. Radni dan traje dugo, a nastavlja se svim drugim obavezama i aktivnostima… Uvijek mi manjka vremena za sve moje planove.

O izazovima na poslu…

Izazov mi predstavljaju nove stvari koje radimo (studije, tehnologije, dokumentacija), a koje nikad prije nismo radili niti pripremali. Te stvari dio su naše strategije o vlastitim inovativnim i kompleksnim proizvodima. Radimo pod vremenskim ograničenjem kako bi novi proizvodi izašli na tržište prije konkurencije. Radimo s raznim zemljama, regijama te njihovim agencijama i autoritetima koji često imaju vrlo diversificirane zahtjeve. Sve navedene izazove nastojimo prevladati znanjem, talentima i vještinama svojeg internog tima ciljano ojačanog vanjskim kompetencijama.

O timskom okruženju…

Timsko okruženje je zanimljivo, motivirajuće… Pravom je timu samo nebo granica.

O motivaciji prema radu…

Motivira me iskorak, novo znanje i iskustvo, nikad prije prijeđeni put, prevladani izazov unatoč skepsi i strahu koji se na momente pojave.

O radu u JGL-u…

Rad u JGL-u je zanimljiv i zahtjevan, imamo male timove, često manjak iskustva, ali velike ambicije. Volim hrabrost i strast koje često osjetim u timu, što često kompenzira neke manjkove te mobilizira tim da ide do svoje granice i preko nje. Značajan primjer je kad dobijete prvu registraciju za Anti-akne gel u UK-u te vam partner kaže da ste ih iznenadili kako je sve brzo i dobro riješeno. Također, primjer je kada idete na Znanstveni sastanak sa Njemačkom Regulatornom Agencijom (BfArM) te pravom argumentacijom uvjerite cijeli tim njihovih ocjenitelja da prihvate Vaš kreativan prijedlog i svaki odgovor za inovativnu kliničku strategiju novog proizvoda.

O želji za novim znanjima…

Težim da ojačamo znanja intelektualnog vlasništva, znanja o razvoju procesa i mehanističkoj vezi: polaznih materijala s procesom s gotovim proizvodom, znanja o materijalima, procesima, proizvodima, o pretkliničkom i kliničkom razvoju, kao i znanja iz područja dizajna proizvoda te njegove analitike.

O mojim hobijima…

Plešem folklor i pjevam u crkvenom zboru. Volim čitati i gledati filmove raznih žarnova kad god stignem. Rado putujem i upoznajem nove ljude.

O uspjesima i zadovoljstvu…

Moj najveći uspjeh je moja obitelj i naša povezanost. To je neprocjenjivo i nezamjenjivo. Zadovoljna sam i sretna kad mogu pomoći ljudima – nastojim prepoznati i spremno se uključiti u takve potrebe. Tako je kod mene već gotovo pet mjeseci petero raseljenih osoba iz Ukrajine: dvije mame i troje njihove djece.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.