Održivo poslovanje za održivu budućnost
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Održivo poslovanje za održivu budućnost

2 min čitanja Objavljeno: 05.7.2012.

Poslovna 2011. godina u kojoj je tvrtka, unatoč iznimno teškoj gospodarskoj situaciji zbog koje je naplata potraživanja u zdravstvenom sektoru bila vrlo problematična, a kupovna se moć potrošača nastavila smanjivati, potvrdila trend rasta, ovih je dana sažeta u četvrtom Izvješću o održivom razvoju. Izvješćem se u redovitom vremenskom razdoblju dragovoljno obavještava javnost o ostvarenjima, djelovanju i utjecajima tvrtke u vezi s poslovanjem, okolišem i zajednicom. Ono je izraz društvene odgovornosti, a u izvorima na engleskom jeziku često se spominje i izraz “polaganja računa” (engl. “accountability”). Pokazatelj je svijesti, samosvijesti i odgovornosti tvrtke, a u svijetu je priznato i kao mjerilo njezine ukupne vrijednosti.

Slijedom navedenog, JGL svojim četvrtim IOR-om svakako pokazuje svjesnost o strateškoj važnosti održivog razvoja te, izvještavajući o ekonomskim, društvenim i okolišnim pokazateljima, uspostavlja komunikaciju sa zaposlenicima, kupcima, klijentima, dobavljačima i općom javnosti.

Direktor tvrtke Ivo Usmiani u samom je uvodu Izvješća naglasio kako je novi IOR, koji izvještava o godini u kojoj je tvrtka proslavila 20. rođendan, posvećen prvenstveno zaposlenicima, a mišljenje o Izvješću dalo je i Upravno vijeće komisije HR PSOR-a.

“Komisija UV-a HRPSOR-a jednoglasno je utvrdila da Izvješće o održivosti JGL-a za 2011. odgovara zahtjevima C razine izvještavanja Globalne inicijative za izvještavanje te sadrži veliki broj dodatnih pokazatelja koji zajedno daju kompleksnu sliku poslovanja i učinaka u nefinancijskim područjima djelovanja.

Čitajući izvješće, u oči, prije svega, upada vrlo moderan, pregledan i jasan izgled izvješća, kao i kratke, jasne i nedvosmislene poruke koje čitatelja informiraju o glavnim ciljevima te misiji i viziji poduzeća.

Temeljit je i prikaz upravljačke i vlasničke strukture poduzeća koji daje vrlo preglednu sliku, a posebno veseli i posebnu pohvalu zaslužuje uvođenje rezultata iz područja društveno odgovornog poslovanja u sustav ocjene Uprave, što JGL, s obzirom na ozbiljnost i visinu upravljačke razine u poduzeću koja je preuzela odgovornost za primjenu načela održivog razvoja, stavlja u sam vrh poduzeća u Hrvatskoj. Kao prioritetna područja održivosti utvrđeni su odnos prema zaposlenicima, upravljanje okolišem te odnos prema lokalnoj zajednici, a učinci u ovom području ujedno su i kriteriji za ocjenu rada Uprave. Prema navedenim prioritetnim ciljevima definirane su i donatorske, volonterske i druge aktivnosti poduzeća koje su također detaljno prikazane.”

Četvrti JGL-ov IOR obuhvaća jednogodišnji poslovni ciklus (2011. godina), utemeljen je na smjernicama Svjetske inicijative o izvješćivanju (GRI), a objedinjava i izvještavanje prema načelima hrvatske mreže UN Global Compacta. Podijeljen je u tri cjeline – prva donosi organizacijski profil, uz misiju, viziju, vrijednosti i strateške odrednice tvrtke, druga predstavlja upravljačku strukturu organizacije te suradnju s dionicima tijekom 2011., dok treća cjelina obrađuje pristup upravljanju i pokazatelje učinka prema ekonomsko-društveno-okolišnim kategorijama.

Izvješće za 2011. godinu

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.